ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ταεκβοντό: «Ασημένια» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα η Θένια Σαρβανάκη

Έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στο τουρνουά και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό

Ταεκβοντό: «Ασημένια» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα η Θένια Σαρβανάκη

Στην «χρυσή βίβλο» του ελληνικού Ολυμπιακού ταεκβοντό μπήκε η 18χρονη Θένια Σαρβανάκη καθώς φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών που διεξήχθη στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού.

Μπορεί να μην ήταν το φαβορί της κατηγορίας των -62 κιλών όμως έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στο τουρνουά και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό, όπου έχασε στις λεπτομέρειες τον τίτλο της νέας πρωταθλήτριας κόσμου.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2018 στις κορασίδες και δεύτερη στο περσινό ευρωπαϊκό νεανίδων, παρέδωσε… μαθήματα παραγωγικού και ουσιαστικού ταεκβοντό απέναντι σε κορυφαία ονόματα της κατηγορίας όπως περιγράφει η ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το 13ο μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στην Ιστορία της διοργάνωσης σε επίπεδο γυναικών και το τέταρτο ασημένιο μετά από αυτά των Μόρφω Δροσίδου (1993, 1997) και Κατερίνα Μπάση (1993).

Στον μεγάλο τελικό η Ελληνίδα αθλήτρια κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Σάρα Τσάαρι από το Βέλγιο, η οποία νωρίτερα μέσα στη χρονιά ήταν 3η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών του Μάντσεστερ. Νικηφόρο το πρώτο σετ για την Σαρβανάκη με 3-1, ισοφάρισε η Τσάαρι με σκορ 3-2 στο δεύτερο σετ και όλα πλέον ήταν έτοιμα να κριθούν στο τρίτο και καθοριστικότερο.

Δώδεκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 7-6, όμως η Τσάαρι άρπαξε τη νίκη στον εναπομείναντα χρόνο με σκορ 7-12, αρπάζοντας στο παρά ένα το χρυσό μετάλλιο από τα χέρια της Σαρβανάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίστοιχα η Νάσια Μητσοπούλου, μέλος της προΟλυμπιακής ομάδας, είχε δύσκολη αποστολή στα -67 κιλά, αφού στον γύρο των 16 (σ.σ. είχε προηγηθεί η νίκη επί της Νίλσεν με 2-0 στις 32) κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Γαλλίδα Βιετ Ενίν από την οποία ηττήθηκε με 2-0, χάνοντας το πρώτο σετ στην υπεροχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.