ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας για την Δώρα Γκουντούρα

Πέρασε με άνεση τον πρώτο γύρο στο κυρίως ταμπλό των 64

Χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας για την Δώρα Γκουντούρα

Εξαιρετική παρουσία είχε η Δώρα Γκουντούρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας στη Φλάνδρα του Βελγίου, ενώ πολύ καλό πλασάρισμα έκανε και η Δέσποινα Γεωργιάδου που κατέκτησε την 5η θέση.

Συγκεκριμένα η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου κατέκτησαν την 3η και την 5η θέση αντίστοιχα στο ατομικό της σπάθης γυναικών, στην 6η διεθνή διοργάνωση για τη σεζόν 2022-2023.

Η Δώρα Γκουντούρα πέρασε με άνεση τον πρώτο γύρο στο κυρίως ταμπλό των 64. Νίκησε 15-9 την 22χρονη ιταλίδα Κλαούντια Ροτίλι (FIE No61) η οποία στο χθεσινό προκριματικό ταμπλό είχε αποκλείσει την συναθλήτριά της, Αθηναΐδα Μαυρικάκη.

Στη συνέχεια πήρε με 15-8 μία νίκη «ψυχολογίας» κόντρα στην 19χρονη ουγγαρέζα Σούγκαρ Κατίνκα Μπατάι (FIE No20) η οποία είχε ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρο στο κύπελλο «Ακρόπολις» στην Αθήνα στις αρχές του Μαρτίου.

Στο γύρο των 16 νίκησε 15-9 κόντρα στην 27χρονη Αζέρα Βαλέρια Μπολσάκοβα (FIE No47) και πήρε θέση στην πίστα του προημιτελικού απέναντι στο Νο4 του κόσμου, την Ισπανίδα Λουθία Μαρτίν-Πορτουγκές.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στο πρώτο μισό, στη συνέχεια όμως η Γκουντούρα διατήρησε το ρυθμό της, κέρδισε κρίσιμους και δύσκολους πόντους και έφτασε στην πολυπόθητη νίκη με 15-10.

Με τη νίκη της η ελληνίδα έκανε το 3-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και πήρε για δεύτερη φορά «εκδίκηση» για την ήττα στον ημιτελικό του παγκοσμίου κυπέλλου στο Αλγέρι (11/2022). Η πρώτη ήταν και στο παγκόσμιο κύπελλο της Τασκένδης (02/2023) όταν απέκλεισε την Μαρτίν-Πορτουγκές στον προημιτελικό.

Πέρα από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου η Γκουντούρα θα αυξήσει τη βαθμολογική της συγκομιδή για την παγκόσμια κατάταξη, δεν θα έχει όμως άνοδο ως προς τη θέση.

Η Γαλλίδα Μανόν Μπουνέτ-Απιτί που βρίσκεται στο Νο5 του κόσμου αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τους 32.000 βαθμούς από την περσινή της νίκη στην Κωνσταντινούπολη, όμως η συμπατριώτισσά της, Σάρα Μπαλζέρ, με τη νίκη στο Βέλγιο θα ανέβει στη θέση της στο top 5.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.