Γερές «φάπες» έπεσαν αυτή την εβδομάδα: Πυρκαγιές και Δόμνα Μιχαηλίδου. Κι έπεται συνέχεια...

Από παγκόσμιο σύμβολο στην απόλυτη απομόνωση – «Ζει σαν φάντασμα»

Από τον θρίαμβο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στη φυλακή και την απομόνωση

Από παγκόσμιο σύμβολο στην απόλυτη απομόνωση – «Ζει σαν φάντασμα»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Κάποτε ήταν ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αθλητές στον κόσμο. Ο Όσκαρ Πιστόριους, ο πρώτος αθλητής με διπλό ακρωτηριασμό που αγωνίστηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε γίνει σύμβολο υπέρβασης και δύναμης.

Η δολοφονία όμως της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, άλλαξε για πάντα την εικόνα του. Από πρότυπο μετατράπηκε σε πρόσωπο που πολλοί πλέον αποφεύγουν να θυμούνται.

Μετά από περίπου 10 χρόνια στη φυλακή της Πρετόρια, ο 39χρονος σήμερα Πιστόριους έχει επιστρέψει στην ίδια περιοχή, όμως ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Κάτοικοι της περιοχής Γουότερκλουφ αναφέρουν ότι η παρουσία του είναι σχεδόν αόρατη. «Είναι σαν φάντασμα», δήλωσε κάτοικος στην Daily Mail, εξηγώντας ότι ο πρώην παραολυμπιονίκης έχει απομονωθεί πλήρως από την κοινωνική ζωή.

Οι σπάνιες εμφανίσεις του περιορίζονται κυρίως στις βόλτες με το σκυλί του, ενώ ακόμη και οι έξοδοί του με τη σύντροφό του Ρίτα Γκρέιλινγκ γίνονται σε ιδιωτικούς χώρους.

Ακόμη και η επαγγελματική του δραστηριότητα παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δημιουργήσει εταιρεία στον χώρο της μηχανικής, καθώς μετά την καταδίκη του καμία μεγάλη επιχείρηση δεν θέλησε να συνεργαστεί μαζί του.

Η υπόθεση που συγκλόνισε τον κόσμο

Τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου 2013, ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε τέσσερις φορές μέσα στο σπίτι του στην Πρετόρια, σκοτώνοντας τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι πίστεψε πως υπήρχε εισβολέας στο μπάνιο και πυροβόλησε χωρίς να γνωρίζει ότι πίσω από την πόρτα βρισκόταν η Στέενκαμπ.

Η αρχική απόφαση έκανε λόγο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, όμως μετά από έφεση η υπόθεση επανεξετάστηκε και το 2015 η καταδίκη μετατράπηκε σε φόνο.

Η τελική ποινή έφτασε τα 13,5 χρόνια φυλάκισης και ο Πιστόριους αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2024, έχοντας πλέον μια ζωή εντελώς διαφορετική από εκείνη του αθλητή που κάποτε αποθεωνόταν σε όλο τον κόσμο.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.