Μουντιάλ 2022: Με 2-1 η Αργεντινή άφησε πίσω της την Αυστραλία & πήρε την πρόκριση για τους «8» (upd2)

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Πολωνός, Σίμον Μαρτσίνιακ

Μουντιάλ 2022: Με 2-1 η Αργεντινή άφησε πίσω της την Αυστραλία & πήρε την πρόκριση για τους «8» (upd2)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 20:56) Με οδηγό τον Μέσι η Αργεντινή επικράτησε της Αυστραλίας με σκορ 2-1 και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Μουντιάλ 2022.

Η «αλμπισελέστε» θα έρθει αντιμέτωπη με την Ολλανδία με τον νικητή να προκρίνεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Μέσι έπαιξε τον 1.000ο αγώνα της καριέρας του και σκόραρε μάλιστα στο 35′ το πρώτο του γκολ σε νοκ άουτ αγώνα σε Μουντιάλ.

Πιστεύετε ότι τα νυν τηλεοπτικά δίκτυα ενημέρωσης είναι:

  • Ανεξάρτητα από την κυβέρνηση (2%, 426 Votes)
  • Μερικώς εξαρτώμενα (3%, 708 Votes)
  • Πλήρως εξαρτώμενα (57%, 14.821 Votes)
  • Δεν βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση πλέον (38%, 9.913 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.868

Loading ... Loading ...

Με το τέρμα μάλιστα που είχε διαμορφώσει το 1-0 στο ημίχρονο του αγώνα, ο Μέσι έφτασε τα 9 σε Μουντιάλ, προσπερνώντας στη σχετική λίστα των Αργεντινών σκόρερ τους Ντιέγκο Μαραντόνα (8) και Γκιγέρμο Στάμπιλε (8) και κυνηγώντας πλέον την κορυφή, όπου βρίσκεται ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα με 10.

Ο Άλβαρες ανέβασε τον δείκτη του σκορ κόντρα στους Αυστραλούς στο 2-0 στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ το μόνο που κατάφεραν τα «καγκουρό» ήταν να μειώσουν σε 2-1 με το τυχερό γκολ του Γκούντγουιν που κόντραρε στον Φερνάντες στο 77′.


(Ανανέωση 22:47) Στέρεες βάσεις για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την Αργεντινή.

Ο Ράιαν έκανε ένα αδιανόητο λάθος καθώς πήγε να ντριμπλάρει τον Ντε Πολ, με τον Άλβαρες να του κλέβει την μπάλα και σε κενή εστία να γράφει το 2-0 απέναντι στην Αυστραλία.


(Ανανέωση 22:07) Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το πρώτο του γκολ σε φάση νοκ-άουτ ανοίγοντας το σκορ απέναντι στην Αυστραλία στο 35ο λεπτό. Μάλιστα πέτυχε το 9ο του τέρμα με την εθνική Αργεντινής σε Μουντιάλ.

Η Αργεντινή απέκτησε το προβάδισμα απέναντι στην Αυστραλία στο 35ο λεπτό. Ο Γκόμες έδωσε την κάθετη στον Οταμέντι, ο οποίος έκανε κοντρόλ και του βγήκε πάσα στον Μέσι.

Ο Pulga έκανε το σουτ, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια των αντιπάλων και σκόραρε.

Έτσι, έσπασε την κατάρα και πέτυχε το πρώτο του γκολ σε φάση νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μάλιστα στον 1000ο αγώνα της καριέρας του. Αυτό ήταν το 9ο γκολ του Λιονέλ Μέσι σε Μουντιάλ, αφήνοντας πίσω του Ντιέγκο Μαραντόνα και Γκιγέρμο Στάμπιλε κι έχοντας μπροστά του μόνο τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα με 10.


Η πρώτη αγωνιστική ημέρα της φάσης των «16» στο Μουντιάλ 2022 ολοκληρώνεται με το ματς ανάμεσα στην Αργεντινή και την Αυστραλία. 

Λίγες ώρες μετά το Ολλανδία – ΗΠΑ και την πρόκριση των “οράνιε” με 3-1, η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Αυστραλία, στο δεύτερο και τελευταίο ματς της ημέρας για τη φάση των «16» του Μουντιάλ 2022.

Η Αργεντινή έδειξε «χαρακτήρα» μετά την ήττα της στην πρεμιέρα από τη Σαουδική Αραβία, πήρε τις νίκες που ήθελε στους αγώνες με το Μεξικό και την Πολωνία και κατέκτησε την πρωτιά στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ 2022.

Αντίπαλός της απόψε, η πολύ δυναμική Αυστραλία που θα πάει αποφασισμένη για… μάχη και τη μεγάλη έκπληξη. Στη φάση των ομίλων νίκησα Τυνησία και Δανία, ενώ έχασαν μόνο από την Γαλλία, στην πρεμιέρα του γκρουπ τους. Τα «καγκουρό» θα αγωνιστούν με πλήρη σύνθεση.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Πολωνός, Σίμον Μαρτσίνιακ. Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν. Με την Αργεντινή να μετράει τρεις νίκες και μια ισοπαλία.

Η ομάδα που θα προκριθεί από το Αργεντινή – Αυστραλία θα αντιμετωπίσει στη φάση των «8» του Μουντιάλ 2022 την Ολλανδία, που επικράτησε των ΗΠΑ με 3-1.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.