ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Αυτά είναι τα πιο βαριά κύπελλα στον κόσμο – Πόσο ζυγίζουν και από τι είναι φτιαγμένα

Ποιο αθλητικό τρόπαιο ζυγίζει 248 κιλά

Αυτά είναι τα πιο βαριά κύπελλα στον κόσμο – Πόσο ζυγίζουν και από τι είναι φτιαγμένα

Τα κύπελλα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί και «ιερά δισκοπότηρα» έχουν τη δική τους ιστορία και ιδιαίτερο βάρος. 

Πριν την παρουσίαση της σχετικής λίστας με τα πιο βαριά κύπελλα του κόσμου αξίζει μια ειδική αναφορά σε κάποια από τα πιο διάσημα, ή μάλλον σε ορισμένα που πολλοί λαχτάρισαν, όμως λίγοι κατάφεραν να πάρουν στην αγκαλιά τους.

Το τρόπαιο του UEFA Europa Conference League, που θα διεκδικήσει ο Ολυμπιακός στις 29 Μαΐου κόντρα στην Φιορεντίνα αποτελείται από 32 ράβδους, μία για κάθε ομάδα στη φάση των ομίλων. Το κύπελλο έχει ύψος 57,5 εκατοστά και βάρος 11 κιλά.

Η κούπα του Europa League, που ύψωσε στον ουρανό του Δουβλίνου η Αταλάντα, ζυγίζει 15 κιλά. Έχει ύψος 65 cm, πλάτος 33 cm και βάθος 23 cm.

Το βαρύτιμο τρόπαιο του UEFA Champions League, γνωστό και ως «η κούπα με τα μεγάλα αυτιά», έχει ύψος 73,5 εκατοστά και βάρος 7,5 κιλά, ενώ χρειάστηκαν 340 ώρες για να κατασκευαστεί.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA είναι ένα συμπαγές χρυσό τρόπαιο και το κόστος παραγωγής του υπολογίζεται στις 242.700 δολάρια. Είναι κατασκευασμένο από χρυσό 18 καρατίων, έχει ύψος 36,8 εκατοστά και βάρος 6,175 κιλά.

Το κύπελλο Larry O’Brien είναι το τρόπαιο που απονέμεται κάθε χρόνο στον νικητή των τελικών του NBA. Έχει ύψος 64 εκατοστά και ζυγίζει 13 κιλά.

Για το τρόπαιο της EuroLeague δεν υπάρχει κάποια επίσημη καταμέτρηση του βάρους και τους ύψους του.

Ποιες κούπες είναι όμως οι πιο βαριές, στην κυριολεξία σύμφωνα με το weightofstuff.com;

8. Stanley Cup
Βάρος: 16 κιλά

Υλικό/Κατασκευή: Ασήμι και κράμα νικελίου
Άθλημα: Χόκεϊ επί πάγου
Ήξερες ότι: Πάνω στο Stanley Cup χαράσσεται κάθε χρόνο η νικήτρια ομάδα, το πλήρες ρόστερ της με τα ονόματα των παικτών, των προπονητών και των ιδιοκτητών.

7. The Harley J. Earl Trophy
Βάρος: 25 κιλά

Υλικό/Κατασκευή: Η βάση είναι κατασκευασμένη από ακρυλική πλαστική ρητίνη και το τρόπαιο είναι χειροποίητο από μπρούτζο.
Άθλημα: Αγώνες αυτοκινήτου NASCAR
Ήξερες ότι: Το τρόπαιο που απονέμεται στους νικητές οδηγούς είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ μικρότερο αντίγραφο του αρχικού βραβείου.

Premier League Trophy
Βάρος: 25,4 κιλά

Υλικό/Κατασκευή: Το κύριο σώμα του τροπαίου είναι κατασκευασμένο από ασήμι, ενώ η βάση είναι κατασκευασμένη από μαλαχίτη, έναν ημιπολύτιμος λίθος που εξορύσσεται στην Αφρική.
Άθλημα: Ποδόσφαιρο
Ήξερες ότι: Το λιοντάρι είναι η επίσημη μασκότ της Πρέμιερ Λιγκ και ο σχεδιασμός του τροπαίου είναι μια εκδοχή του θέματος «Τα τρία λιοντάρια του αγγλικού ποδοσφαίρου». Δύο λιοντάρια σχηματίζουν τις λαβές του τροπαίου και όταν ο αρχηγός της νικήτριας ομάδας σηκώνει το τρόπαιο πάνω από το κεφάλι του, γίνεται το τρίτο λιοντάρι.

5. The Emperor’s Cup Trophy
Βάρος: 30 κιλά

Υλικό/Κατασκευή: Ασήμι
Άθλημα: Σούμο
Ήξερες ότι: Το κύπελλο επιστρέφεται άμεσα στην Ένωση Σούμο της Ιαπωνίας μετά την κατάκτησή του και οι νικητές λαμβάνουν μικρότερα αντίγραφα.

4. Κύπελλο Borg-Warner
Βάρος: 50 κιλά

Υλικό/Κατασκευή: Ασήμι
Άθλημα: Αγώνες αυτοκινήτου Indy
Ήξερες ότι: Εκτός από τα ονόματα όλων των νικητών είναι χαραγμένα στο τρόπαιο και τα πρόσωπά τους.

3. Κύπελλο Victory Bell
Βάρος: 134 κιλά

Υλικό/Κατασκευή: Ορείχαλκος
Άθλημα: Κολεγιακό αμερικανικό ποδόσφαιρο
Ήξερες ότι: Το τρόπαιο Victory Bell είναι στην πραγματικότητα μία πολύ βαριά καμπάνα που χρησιμοποιούνταν σε ατμομηχανή. Τοποθετήθηκε σε άμαξα για να περιστρέφεται και να μεταφέρεται.

2. Κύπελλο Chief Caddo
Βάρος: 146 κιλά

Υλικό/Κατασκευή: Ξύλο
Αθλητισμός: Κολεγιακό αμερικανικό ποδόσφαιρο
Ήξερες ότι: Το τρόπαιο πήρε το όνομά του και την… εμφάνισή του από φυλή ιθαγενών στην Αμερική, που ζούσαν στις δύο πόλεις των πανεπιστημίων, οι ομάδες των οποίων κοντράρονται για την κατάκτηση του τίτλου.

1. Κύπελλο Fremont Cannon
Βάρος: 248 κιλά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υλικό/Κατασκευή: Κατασκευάστηκε από την Kennecott Copper Corp’s Nevada Mines Division από ξύλο και μέταλλα.
Άθλημα: Κολεγιακό αμερικανικό ποδόσφαιρο
Ήξερες ότι: Το τρόπαιο Fremont Cannon είναι ένα αντίγραφο του οβιδοφόρου που συνόδευε την αποστολή του Captain Fremont στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1840. Το κανόνι υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά από φοιτητές του UNLV που πανηγύριζαν τη νίκη τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.