Αυτό είναι το μεγαλύτερο «εντός γης» αθλητικό συγκρότημα στον κόσμο (φώτο)

Έχει εμβαδόν 33.731 τετραγωνικά μέτρα και χωρητικότητα 30.000 θέσεων

Αυτό είναι το μεγαλύτερο «εντός γης» αθλητικό συγκρότημα στον κόσμο (φώτο)

Το Quzhou Stadium βρίσκεται στην Σαγκάη και είναι το μεγαλύτερο «εντός γης» αθλητικό συγκρότημα στον κόσμο.

Ως έργο land art συνέλαβαν οι αρχιτέκτονες του γραφείου MAD Architects την ιδέα του Quzhou Stadium, ενός ελικοειδούς από σκυρόδεμα σταδίου το οποίο είναι ενσωματωμένο στο έδαφος και καλυμμένο με στέγες με γρασίδι.

Το με εμβαδόν 33.731 τετραγωνικά μέτρα και χωρητικότητα 30.000 θέσεων στάδιο βρίσκεται στην πόλη Quzhou, 400 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαγκάης και περιβάλλεται από δάση.

Είναι το κέντρο του υπό κατασκευή Quzhou Sports Park, του οποίου το εμβαδόν θα αγγίξει τα 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Θα είναι «το μεγαλύτερο εντός γης συγκρότημα στον κόσμο» υποστηρίζουν από το γραφείο, επικεφαλής του οποίου είναι ο αρχιτέκτονας Ma Yansong.

Αν και είναι εν μέρει βυθισμένο στο έδαφος, το σχήμα του σταδίου δημιουργήθηκε με σημείο αναφοράς μια οροσειρά που είναι ορατή από αυτό.

«Το τοπίο φέρνει στον νου τα τοπία πλανητών που φαντάστηκαν οραματιστές συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας», είπαν από το γραφείο.

«Για τον Ma Yansong, το στάδιο απομακρύνεται από τη συμβατική αρχιτεκτονική αθλητικών χώρων. Συνελήφθη ως έργο land art που βυθίζεται μέσα στη φύση και καλωσορίζει όλους να συγκεντρωθούν και να μοιραστούν το πνεύμα της άθλησης», πρόσθεσαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.