ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη: Ο Ολυμπιακός απόψε με την Άιντραχτ και ο ΠΑΟΚ με την Κοπεγχάγη

Ο Ολυμπιακός στις 19:45 και ο ΠΑΟΚ στις 22:00

Οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη: Ο Ολυμπιακός απόψε με την Άιντραχτ και ο ΠΑΟΚ με την Κοπεγχάγη

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί απόψε την Άιντραχτ Φραγκφούρτης στις (19:45 / Cosmote Sport 3 HD) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε ένα ματς που θα κρίνει την πρωτιά στον τέταρτο όμιλο του Europa League, αφού οι Πειραιώτες βρίσκονται έναν βαθμό πίσω από τους Γερμανούς.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα αναζητήσει το τρίποντο έχοντας στο πλευρό της, τους φιλάθλους τους οι οποίοι αναμένεται να δημιουργήσουν εκρηκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Φαλήρου. Οι Πειραιώτες εάν και ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση, με δύο νίκες επί Φενέρ και Άντβερπ, γνώρισαν την ήττα από την Άιντραχτ στη Γερμανία με 3-1 με αποτέλεσμα να πέσουν στην δεύτερη θέση τους βαθμολογικού πίνακα.

Οι «σίγουροι» του Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να έχει καταλήξει στους 10 απ’ τους 11 του βασικού σχήματος και θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην 22μελή αποστολή, αλλά δεν έχει ξεπεράσει ακόμη στο 100% τον μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες.

Σίγουροι για την ενδεκάδα θεωρούνται οι Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντι Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας και Ελ Αραμπί. Αν ο Μπουχαλάκης κριθεί έτοιμος, θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα και η διάταξη θα είναι 4-3-3 (με τον Αγκιμπού Καμαρά στα άκρα). Αν τώρα δεν μπορέσει να παίξει απ’ την αρχή, ο Μαρτίνς θα δώσει φανέλα βασικού στον Ονιεκούρου και το σύστημα θα είναι 4-2-3-1.

Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Σισέ, ο τραυματίας Καρμπόβνικ και ο Μάρκοβιτς. Την «ερυθρόλευκη» αποστολή συγκροτούν οι Βατσλίκ, Τζολάκης, Καραργύρης, Λαλά, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Ουσεϊνού Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Σουρλής, Κούντε, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Ονιεκουρού, Λόπες, Μασούρας, Βρουσάι, Βαλμπουενά, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Το πλάνο της Άιντραχτ

Από την άλλη πλευρά η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα παραταχθεί με πολλές απουσίες στο «Γ. Καραϊσκάκης». Συγκεκριμένα, ο Όλιβερ Γκλάσνερ δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Κόστιτς και Χρούστιτς που έμειναν εκτός στην τελευταία προπόνηση, με την απουσία του Σέρβου μεσοεπιθετικού να θεωρείται σημαντική, μιας και πρόκειται για τον κινητήριο «μοχλό» στην επίθεση των «Αετών».

Εκτός έμειναν επίσης οι τραυματίες Πασιένσια και Λεντς. Αντίθετα στην αποστολή της ομάδας της Φρανκφούρτης βρίσκονται τόσο ο αρχηγός της γερμανικής ομάδας Ρόντε όσο και ο χαφ, Γιάκιτς.

Στην αποστολή της Άιντραχτ για το ματς με τον Ολυμπιακό βρίσκονται οι Τραπ, Ραμάι, Χορτς, Εντινκά, Ιλσάνκερ, Χιντερέγκερ, Τουρέ, Χασέμπε, Τσάνλτερ, Κόστα, Τούτα, Ντουρμ, Γιάκιτς, Σο, Κάμαντα, Ρόντε, Χόγκε, Μπάρκοκ, Λίντστρεμ, Λάμερς, Μπορέ.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Λευκορώσος Αλεκσέι Κουλμπάκοφ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντμίτρι Ζουκ, Ολεγκ Μασλιάνκο και 4ο τον Βίκτορ Σίμουσικ. Στο VAR θα είναι ο Ιταλός Πάολο Βαλέρι, με AVAR τον συμπατριώτη του Φίλιπο Μέλι.

O αήττητος (2 νίκες και μία ισοπαλία) ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε στις 22:00 (Cosmote Sport 2 HD) στην Τούμπα την Κοπεγχάγη, με στόχο όχι μόνο την παραμονή στην κορυφή του 6ου ομίλου του Europa Conference League, αλλά και τη δημιουργία ισχυρών προϋποθέσεων για πρόκριση στη φάση νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δικέφαλος του Βορρά είχε φύγει με το τρίποντο από την έδρα των Δανών και απόψε θέλει ένα ακόμη τρίποντο που ουσιαστικό θα «κλειδώσει» την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Σημειώνεται ότι στους «16» προκρίνονται απευθείας οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση κάθε ομίλου. Οι σύλλογοι που θα εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση θα οδηγηθούν σε play-offs με τις ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στους ομίλους του Europa League και οι 8 νικητές που θα προκύψουν θα περάσουν στους «16» του Conference League.

Κρούσμα κορωνοϊού πριν το ματς με την Κοπεγχάγη

Υπενθυμίζεται ότι χθες στα τεστ κορωνοϊού που έγιναν στους παίκτες του Δικεφάλου βρέθηκε ένα θετικό. Ο παίκτης και η ομάδα ακολουθούν όλα τα πρωτόκολλα, με τον ποδοσφαιριστή να έχει ήδη απομονωθεί από την υπόλοιπη ομάδα προκειμένου να παραμείνει σε δεκαήμερη καραντίνα.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου πέρα από τον τραυματία Αουγκούστο δεν μπορεί να υπολογίζει και στους επίσης τραυματίες Μιτρίτσα, Σίντκλεϊ και Ολιβέιρα, οι οποίοι έκαναν θεραπεία και πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ρουμάνος τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας η οποία αποτελείται από τους: Πασχαλάκη, Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδη, Βιεϊρίνια, Τέιλορ, Λύρατζη, Βαρέλα, Κρέσπο, Μιχάι, Μιχαηλίδη, Τσιγγάρα, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Κούρτιτς, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Άκπομ, Κούτσια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις ενδείξεις ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί το βράδυ με τους Πασχαλάκη, Τέϊλορ, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδη, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Α. Ζίφκοβιτς, Σφιντέρσκι και Μπίσεσβαρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.