Την επιβολή της πιο βαριάς τιμωρίας που έχει δοθεί ποτέ από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε η UEFA για την αλβανική Σκεντέρμπεου, η οποία θ’ απουσιάσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τα επόμενα 10 χρόνια!

«Ο σύλλογος λειτουργούσε ουσιαστικά ως όχημα για το οργανωμένο έγκλημα» είχε αποκαλύψει ο Guardian και η ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν άλλαξε τη στάση της. Αξίζει να σημειωθεί, πως 53 αγώνες της εντός κι εκτός συνόρων έχουν εντοπιστεί ως ύποπτοι. Ο σύλλογος έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο CAS τις επόμενες 60 ημέρες, κάτι φυσικά που θα πράξει. Παράλληλα, η UEFA της επέβαλε και πρόστιμο – σοκ ύψους 1 εκατ. ευρώ!

Τα δυο ματς με Σπόρτινγκ και Λοκομοτίβ Μόσχας είναι αυτά που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη ανησυχία. Η Σκεντέρμπεου ηττήθηκε με 5-1 και 3-0 αντίστοιχα και τα καμπανάκια του έξυπνου συστήματος χτύπησαν κόκκινο.

Τα «έξυπνα και παράλογα» στοιχήματα παρατηρήθηκαν να συμβαίνουν σε αυτές τις αναμετρήσεις και η UEFA τα έβαλε στο μικροσκόπιο! Δεν ήταν μόνο αυτά, για το παιχνίδι με την Κρουσέιντερς η αναφορά λέει: «Παρατηρήθηκαν κάποια εξωφρενικά ύποπτα στοιχήματα live με πονταρίσματα εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ήταν γνωστό ότι αυτή θα ήταν η απόφαση. Είμαστε πεπεισμένοι για την αθωότητα, ακόμη και αν το CAS αφήσει αυτή την απόφαση σε ισχύ, θα πάμε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ελβετίας» ήταν η απάντηση της διοίκησης.