ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Όταν δύο αιώνιοι αντίπαλοι… συμμάχησαν: Η μέρα που Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί συσπειρώθηκαν (φώτο – βίντεο)

Όταν δύο αιώνιοι αντίπαλοι… συμμάχησαν: Η μέρα που Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί συσπειρώθηκαν (φώτο – βίντεο)

Απίστευτο και όμως πραγματικό. Υπήρξε μια φορά στην ιστορία, όπου οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού συμμάχησαν ώστε… να σπάσουν μαζί το γήπεδο.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκός Ολυμπιακός!

Είτε στο ποδόσφαιρο, είτε στο μπάσκετ, είτε στο… τάβλι, παντού είναι ντέρμπι. Το ένα από τα δύο ελληνικά «El Classico», μαζί με εκείνο του ΠΑΟΚ με τον Άρη.

Δεν είναι λίγές φορές που δυστυχώς, στον βωμό του οπαδικού φανατισμού, έχουμε θρηνήσει ακόμα και θύματα.

Ωστόσο, υπήρξε μία μοναδική φορά που οι οπαδοί των δύο ομάδων συσπειρώθηκαν!

Όχι δεν είναι ψέμα!

Γιατί συνέβη; Θεώρησαν και οι δύο πλευρές των οπαδών πως το μεταξύ τους παιχνίδι είχε προαποφασιστεί να λήξει ισόπαλο, με σκοπό να μπουν χρήματα στα ταμεία της ΕΠΟ και των δύο ομάδων. Σύμφωνα με τους τότε κανονισμούς, σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, θα έπρεπε να διεξαχθεί δεύτερη αναμέτρηση.

Ήταν 17 Ιουνίου 1964, μία Τετάρτη του καλοκαιριού!

Οι δύο ομάδες ήταν έτοιμες να αναμετρηθούν στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Το στάδιο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν γεμάτο κόσμο!

Ναι τότε βρίσκονταν οπαδοί και των δύο ομάδων στο γήπεδο!

Ο νικητής θα έπαιζε στον τελικό με την ΑΕΚ που είχε προηγουμένως κερδίσει με 3-1 τον Πιερικό!

Το παιχνίδι ξεκινά! Ο Νεοφώτιστος εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του Βουτσαρά, δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (16’). Ο Μίμης Δομάζος αποκατέστησε την ισορροπία στο σκορ στο 36ο λεπτό.

Το ματς τελικά οδηγήθηκε στην παράταση. Είτε λόγω κούρασης, είτε λόγω αστοχίας καμία ομάδα δεν μπορούσε να βρει δίχτυα. Ωστόσο οι οπαδοί, εκ προοιμίου καχύποπτοι, λόγω των όσων είχαν κυκλοφορήσει, έβλεπαν συνεννόηση μεταξύ των παικτών.

Να σημειώσουμε πως εκείνη την εποχή δεν είχε οριστεί ακόμα η διαδικασία των πέναλτι. Ως εκ τούτου, τα δύο κλαμπ ήταν υποχρεωμένα να αναμετρηθούν εκ νέου, ώστε να βρεθεί νικητής.

Ξαφνικά ένα μικρός πυρήνας φιλάθλων άρχισε να γκρινιάζει προς τους παίκτες φωνάζοντας: «Πουλημένοι», «θα μπούμε μέσα».

Λίγα λεπτά αργότερα έκαναν την απειλή τους πράξη! Ο αγώνας διακόπηκε, τα επιτελεία των δύο ομάδων έγιναν καπνός, αλλά το γήπεδο έγινε λαμπόγυαλο: Σπασμένα καθίσματα, φωτιές, ξήλωμα των τουρνικέ, ενώ κινδύνεψαν να καούν ακόμα και ποδοσφαιριστές.

Η αστυνομία επέλεξε να μην επέμβει. Δεν υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, καθώς σπάσανε το γήπεδο όλοι μαζί! Το κόστος των ζημιών ξεπέρασε το 1.000.000 δραχμές, ενώ και οι δύο ομάδες καταδίκασαν τα γεγονότα.

Η ΕΠΟ μηδένισε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, απονέμοντας τον τίτλο στην ΑΕΚ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.