ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γερμανικό πρωτάθλημα: Σημαντικά «διπλά» για Ντόρτμουντ και Μπάγερ Λεβερκούζεν

Γερμανικό πρωτάθλημα: Σημαντικά «διπλά» για Ντόρτμουντ και Μπάγερ Λεβερκούζεν

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος, μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, που είχε διακοπεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έστω και με μικρή δυσκολία, η Ντόρτμουντ κατάφερε να περάσει από την έδρα της Βόλφσμπουργκ (2-0) και να παραμείνει στο… κυνήγι της πρωτοπόρου Μπάγερν Μονάχου. «Μεγάλη» εκτός έδρας νίκη και για την Μπάγερ Λεβερούζεν επί της Γκλάντμπαχ (3-1). Τα αποτελέσματα στην Bundesliga.

Το 2×2 με την επανεκκίνηση της Bundesliga κατάφερε να κάνει η Ντόρτμουντ, που επικράτησε εκτός έδρας της Βόλφσμπουργκ με 2-0. Ο Γκερέιρο σκόραρε για δεύτερη αγωνιστική, κάνοντας το 1-0 στο 32’. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Χακίμι στο 78’.

Με τη νίκη της αυτή, η Ντόρτμουντ ανέβηκε στους 57 βαθμούς και στο -1 από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, που υποδέχεται στη συνέχεια την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Την ίδια στιγμή, οι «λύκοι» έμειναν στους 39 βαθμούς και στην 6η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League.

Σε άλλο μεσημεριανό ματς, η Μπάγερ Λεβερκούζεν πέρασε με 3-1 από την έδρα της Γκλάντμπαχ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7’ με τον Χάβερτζ, αλλά γνώρισαν την ισοφάριση στο 52’ από το γκολ του Τουράμ.

Η Μπάγερ πήρε… κεφάλι στο σκορ πέντε λεπτά αργότερα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάβερτζ (δόθηκε με χρήση VAR) ενώ ο Μπέντερ διαμόρφωσε στο 81’ με τον… ώμο(!) το τελικό αποτέλεσμα. Οι «ασπιρίνες» έφτασαν έτσι τους 53 βαθμούς (3η θέση) ξεπερνώντας την Γκλάντμπαχ (52 βαθμούς) και αφήνοντας την στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι γηπεδούχοι σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Βέρντερ βρίσκεται φάτσα με τον πρώτο υποβιβασμό μετά από 40 χρόνια, αλλά δεν πρόκειται να… πέσει χωρίς μάχη! Η ομάδα της Βρέμης πέρασε με μεγάλη δυσκολία από την έδρα της Φράιμπουργκ και βρίσκεται στο -2 από την Φορτούνα και την 16η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ παραμονής – υποβιβασμού.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 18’ με τον Μπιτενκούρ, αλλά στο φινάλε κινδύνεψαν να χάσουν το «τρίποντο». Ο Μπάργκφρεντε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 88’, ενώ στην επόμενη φάση ο Γκίλντερ έκανε το 1-1, όμως το VAR έδειξε οφσάιντ.

Αποτελέσματα, σκόρερ και πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή 22 Μαΐου

Χέρτα-Ουνιόν Βερολίνου 4-0

(51’ Ιμπίσεβιτς, 52’ Λουκεμπάκιο, 61’ Κούνια, 77’ Μπογιάτα)

Σάββατο 23 Μαΐου

Γκλάντμπαχ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-3

(47’ Τουράμ – 7’, 58’ πεν. Χάβερτς, 81’ Μπέντερ)

Βόλφσμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-2

(32’ Γκερέιρο, 78’ Χακίμι)

Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 0-1

(19’ Μπιτενκούρ)

Πάντερμπορν-Χόφενχαϊμ 1-1

(9’ Σρμπένι – 4’ Σκοβ)

Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 19:30

Κυριακή 23 Μαΐου

Σάλκε-Άουγκσμπουργκ 14:30

Μάιντζ-Λειψία 16:30

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κολωνία-Φορτούνα Ντίσελντορφ 19:00

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.