ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Επανάσταση» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Η UEFA σκέφτεται να καταργήσει το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ

«Επανάσταση» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Η UEFA σκέφτεται να καταργήσει το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ

Μια σκέψη που κάνει αρκετός κόσμος όσον αφορά τη μορφή του σύγχρονου ποδοσφαίρου εξετάζει να κάνει πράξη η UEFA, γεγονός που θα φέρει επανάσταση στο δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία προσανατολίζεται στην κατάργηση του εκτός έδρας γκολ στις διοργανώσεις της μετά από 56 χρόνια.

Η Equipe αποκάλυψε στις 14 Απριλίου ότι η UEFA θα συνεδριάσει στα τέλη Μαΐου για να αποφασίσει την κατάργηση του κριτηρίου του εκτός έδρας γκολ. Το ρεπορτάζ της κορυφαίας γαλλικής εφημερίδας επιβεβαιώνεται και σύμφωνα με τους Times η απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής (28/05).

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από την τρέχουσα σεζόν, έρχεται από το ζευγάρι της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπάγερν Μονάχου, όπου οι Βαυαροί αποκλείστηκαν λόγω του συγκεκριμένου κανονισμού.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, αν βρει αρκετούς υποστηρικτές -όπως αναμένεται να συμβεί- τότε η UEFA θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την κατάργηση ενός μέτρου, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1965-66 στο Κύπελλο Κυπελλούχων και εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τότε.

Η συζήτηση για την κατάργηση ή μη του άρθρου 20.01 δεν ξεκίνησε φυσικά τώρα, αλλά με τα άδεια γήπεδα λόγω πανδημίας και τις ουδέτερες έδρες εντάθηκε. Λέγεται, μάλιστα, ότι θα πρόκειται για ολική κατάργηση και όχι μερική (να ισχύει, δηλαδή, ό,τι και τώρα στην κανονική διάρκεια και να μην ισχύει στην παράταση) και θα έχει άμεση εφαρμογή από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρθηκε το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1965-66 στο Κύπελλο Κυπελλούχων – διοργάνωση που δεν υπάρχει πια – και από το 1969 μέχρι και σήμερα εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.