Euro 2020: Ιδανική πρεμιέρα για τους Άγγλους κόντρα στους Κροάτες – «Χρυσός» σκόρερ ο Στέρλινγκ

Euro 2020: Ιδανική πρεμιέρα για τους Άγγλους κόντρα στους Κροάτες – «Χρυσός» σκόρερ ο Στέρλινγκ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Euro 2020 οι Άγγλοι μετά τη νίκη με 1-0 επί των Κροατών, παρά την μέτρια απόδοσή τους.

Η Αγγλία μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού και προσπάθησε να πετύχει το γκολ έχοντας ένα επιθετικό κρεσέντο. Μάλιστα στο 6ο λεπτό είχαν τη σημαντικότερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Φιλ Φόντεν πάτησε στη μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Ντόμινικ Λιβάκοβιτς.

Η ορμή της Αγγλίας δέχθηκε… πλήγμα έπειτα από το πρώτο 10λεπτο της αναμέτρησης. Οι Κροάτες κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό και κατά συνέπεια να εξουδετερώσουν τα “όπλα” των Άγγλων, που δεν μπορούσαν να κλέψουν την μπάλα.

Οι παίκτες του Ζλάτκο Ντάλιτς δεν είχαν να επιδείξουν κάτι επιθετικά πλην ενός σουτ του Ίβαν Πέρισιτς, την ίδια στιγμή που η Αγγλία έψαχνε με βαθιές μπαλιές να βρει είτε τον Φόντεν είτε τον Ραχίμ Στέρλινγκ στα άκρα, για να “απλώσει” η Κροατία.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν άλλαξε κάτι στο 2ο μέρος, αλλά το ίδιο και ο Κροάτης προπονητής. Μόνο ένας εκ των δύο δικαιώθηκε, αφού η πίεση της Αγγλίας απέδωσε καρπούς. Ο Κάλβιν Φίλιπς έκανε μία υπέροχη ενέργεια κι έβγαλε καταπληκτική κάθετη μπαλία στον Στέρλινγκ, που σε θέση φορ έκανε το 1-0 για τους Άγγλους.

Η Κροατία αδυνατούσε να αλλάξει ταχύτητα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, σε αντίθεση με την Αγγλία που συνέχισε με το πόδι στο γκάζι. Λίγα λεπτά έπειτα απ’ το γκολ, ο Χάρι Κέιν βρέθηκε κοντά στο 2-0, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ κι απ’ τη φόρα χτύπησε στο δοκάρι.

Κάποια μακρινά σου φανέρωσαν ότι οι δύο ομάδες χρειάζονταν φρεσκάδα και τη βρήκαν στο 70ό λεπτό. Νίκολα Βλάσιτς και Γιόσιπ Μπρέκαλο μπήκαν στον αγώνα για την Κροατία, ο Μάρκους Ράσφορντ για την Αγγλία, η οποία πίεζε ψηλά για να ανακτά γρήγορα την κατοχή και στη συνέχεια να ελέγχει τα δεδομένα του αγώνα.

Η είσοδος του 17χρονου Τζουντ Μπέλιγχαμ στη θέση του Κέιν στο 82′ έδειξε τις προθέσεις του Σάουθγκεϊτ, με τους Κροάτες να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Τρίπιερ, Φίλιπς, Ράις, Φόντεν (71′ Ράσφορντ), Μάουντ, Στέρλινγκ (90+2′ Κάλβερτ Λιούιν), Κέιν (82′ Μπέλιγχαμ)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Τσάλετα Τσαρ, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς (70′ Βλάσιτς), Κόβατσιτς, Κράμαριτς (70′ Μπρέκαλο), Ρέμπιτς (78′ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.