Euro 2020: Πρόκριση για τους Αυστριακούς μετά το 1-0 επί της Ουκρανίας

Euro 2020: Πρόκριση για τους Αυστριακούς μετά το 1-0 επί της Ουκρανίας

Η Αυστρία με απόλυτα πειστική εμφάνιση πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Ουκρανίας και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Euro 2020.

Η Αυστρία μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να δημιουργεί φάσεις από τα πρώτα λεπτά. Ο Μάρκο Αρναούτοβιτς δεν μπορούσε να ελεγχθεί από τους αμυντικούς της Ουκρανίας, η οποία είχε δώσει μέτρα και το πλήρωσε. Στο 18ο λεπτό, ο Μπαουμγκάρτνερ συγκρούστηκε με τον Ίλια Ζαμπάρνι και χτύπησε στο κεφάλι. Σηκώθηκε και συνέχισε το παιχνίδι και 3 λεπτά αργότερα σημείωσε γκολ με προβολή μπροστά από τον αντίπαλό του.

Το 1-0 δεν αφύπνισε τους Ουκρανούς, αντιθέτως έκανε ακόμα πιο επιθετικούς τους Αυστριακούς. Ο Αρναούτοβιτς άρχισε το δικό του μπαράζ χαμένων ευκαιριών, με κοντινά πλασέ, σουτ σε κόντρα και ένα τετ α τετ που σπάνια χάνεται. Το μόνο που είχαν να αντιτάξουν οι Ουκρανοί ήταν ένα σουτ του Μίκολα Σαπαρένκο, που έδιωξε ο Ντάνιελ Μπάχμαν.

Η αντικατάσταση του Μπαουμγκάρτνερ που τελικά δεν κατάφερε να συνέλθει απ’ το χτύπημα δεν έκοψε το ρυθμό των Αυστριακών, που με τον Αλεσάντρο Σεπφ συνέχισαν να παίζουν επιθετικά. Το ημίχρονο τους βρήκε με διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών και τους Ουκρανούς με μόλις μία, ενώ στο 2ο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε.

Η ομάδα που έμοιαζε ότι κυνηγούσε το γκολ ήταν η Αυστρία, η οποία συνέχισε να επιτίθεται και να χάνει ευκαιρίες. Ο Ξάβερ Σλάγκερ προστέθηκε στους παίκτες του Φράνκο Φόντα που δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ενώ ο μεγαλύτερος κίνδυνος του Μπάχμαν ήρθε από τον Κόνραντ Λάιμερ, που παραλίγο να σημειώνει αυτογκόλ.

Οι αλλαγές του Αντρέι Σεβτσένκο δεν είχαν αποτέλεσμα, με συνέπεια ο Ουκρανός τεχνικός να εκνευριστεί, βλέποντας τους παίκτες του να παίζουν κατώτερα των προσδοκιών. Η Αυστρία κράτησε το 1-0 στα τελευταία λεπτά και πήρε την πρόκριση στα νοκ άουτ, αφήνοντας την Ουκρανία να περιμένει.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο (85′ Μπεσιέντιν), Σαπαρένκο, Σιντόρτσουκ, Ζιντσένκο, Γιαρμόλενκο, Γιαρέμτσουκ, Μαλινόβσκι (46′ Τσιγκάνκοφ)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΥΣΤΡΙΑ: Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Αλάμπα, Λάιμερ (72′ Ιλσάνκερ), Ξ. Σλάγκερ, Γκρίλιτς, Μπαουμγκάρτνερ (33′ Σεπφ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (90′ Κάλαϊτζιτς)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.