ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Αλωμένη πόλη με πλήρες lockdown η Νέα Φιλαδέλφεια για τον τελικό του Conference League – Ούτε σκυλί δεν αφήνουν να κυκλοφορήσει

H UEFA ήθελε να κατέβουν οι φωτό με την άλωση της Κωνσταντινούπολης και τον ξεριζωμό του 1922 από την αίθουσα του γηπέδου!

Αλωμένη πόλη με πλήρες lockdown η Νέα Φιλαδέλφεια για τον τελικό του Conference League – Ούτε σκυλί δεν αφήνουν να κυκλοφορήσει

Πλήρες lockdown στη Νέα Φιλαδέλφεια και στις γύρω περιοχές της Νέας Χαλκηδόνας και της Νέας Ιωνίας επέβαλαν οι αρχές για «Opap Arena» για τον αποψινό τελικό του Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα. 

Η ιστορία έπαιξε περίεργο παιχνίδι εφέτος στην ΑΕΚ η οποία είχε παραχωρήσει από την αρχή της χρονιάς το γήπεδό της για να παίξει τελικά ο… Ολυμπιακός, η ομάδα που της στέρησε το πρωτάθλημα με την νίκη του 2-0 στον καθοριστικό αγώνα των play-off και να το χαρίσει στον ΠΑΟΚ! 

Όσον αφορά τον αποκλεισμό της περιοχής, οι αρχές, σε συνεργασία με την UEFA, επέβαλαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, απομονώνοντας ακτίνα 2 χιλιομέτρων από την «Opap Arena».

Η ταλαιπωρία των πολιτών είναι τεράστια, καθώς περιορίζονται στις μετακινήσεις τους και αναγκάζονται να προσαρμοστούν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επηρεάζουν όλη την Αθήνα. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν επιβάλει αυστηρούς ελέγχους και περιορισμούς, με περίπου 5.000 αστυνομικούς να βρίσκονται στην περιοχή για να διασφαλίσουν την τάξη.

Δεν είναι αποδεκτό μια ολόκληρη πρωτεύουσα να «γονατίζει» για ένα αθλητικό γεγονός, όσο σημαντικό κι αν είναι αυτό. Η καθημερινή ζωή των πολιτών διαταράσσεται, οι επιχειρήσεις υποφέρουν, και η αίσθηση ασφάλειας στην περιοχή μειώνεται δραματικά.

Η UEFA και οι Φωτογραφίες με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Πέρα από τα μέτρα ασφαλείας, η UEFA προκάλεσε επιπλέον αντιδράσεις με το αίτημά της να καλυφθούν οι φωτογραφίες που αναφέρονται στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης και τον ξεριζωμό του 1922 από την αίθουσα του γηπέδου. 

Η ΑΕΚ, με αφορμή την ημέρα μνήμης της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα της UEFA, επιτρέποντας την παραμονή των φωτογραφιών στη θέση τους.

Αυτή η απόφαση της ΑΕΚ δείχνει σεβασμό στην ιστορία και τη μνήμη των προσφύγων και των θυμάτων των τραγικών γεγονότων του 1922.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η UEFA, αν και αρχικά είχε απαιτήσει την απομάκρυνση των φωτογραφιών, τελικά υποχώρησε, δεχόμενη να παραμείνουν ως έχουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.