Αργία σήμερα στην Αργεντινή για το «πάρτι» της κατάκτησης του Μουντιάλ (βίντεο-φωτο)

Οι Αργεντινοί περιμένουν την πτήση της Αλμπισελέστε να προσγειωθεί στο Μπουένος Άιρες για να κορυφωθούν οι πανηγυρισμοί

Αργία σήμερα στην Αργεντινή για το «πάρτι» της κατάκτησης του Μουντιάλ (βίντεο-φωτο)

Η 18η Νοεμβρίου 2022 θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων των Αργεντινών φιλάθλων για πολλά χρόνια ως η ημέρα που η Αλμπισελέστε κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο για τρίτη φορά στην ιστορία της μετά την νίκη της στον τελικό του Κατάρ κόντρα στην Γαλλία με 4-2 στα πέναλτι (2-2 κ.α, 3-3 παρ.).

Ωστόσο η σημερινή ημέρα, Τρίτη 20 Νοεμβρίου, θα μείνει επίσης στη μνήμη πολλών για την ημέρα που ο Μέσι και η παρέα του παρέλασαν με το τρόπαιο στους δρόμους του Μπουένος Άιρες. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει ορίσει αργία σε όλη τη χώρα.

Εκτιμάται ότι το αεροπλάνο που θα μεταφέρει τους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και άλλα μέλη της αποστολής από τη Ρώμη στην πρωτεύουσα της Αργεντινής θα φτάσει στις 7 το πρωί (12:00 ώρα Ελλάδας). Οι παίκτες έχουν φροντίσει να ανεβάσουν αρκετές φωτογραφίες από την πτήση με το τρόπαιο στα χέρια.

Με λίγο χρόνο για ξεκούραση μετά το παιχνίδι του τελικού και μια πτήση άνω των 20 ωρών, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές θα προετοιμαστούν για μια περιοδεία που θα κορυφωθεί στον Οβελίσκο, περικυκλωμένοι από εκατομμύρια ανθρώπους.

Αν και η χθεσινή ημέρα ήταν ήδη αργία για το δημόσιο τομέα σε ορισμένες επαρχίες της χώρας, σήμερα η αργία επεκτείνεται σε όλες τις περιοχές και μόνο οι τράπεζες θα ανοίξουν μέχρι το μεσημέρι.

Οι οπαδοί έχουν ήδη βγει στους δρόμους και από την Εζεΐζα, όπου θα προσγειωθεί το αεροπλάνο, μέχρι το κέντρο του Μπουένος Άιρες, το λεωφορείο που μεταφέρει τους παίκτες αναμένεται να περιβάλλεται από μια… πλημμυρίδα από φανέλες της Αλμπισελέστε.

Οι Αργεντινοί από την στιγμή που ο Πολωνός διαιτητής του τελικού, Σίμον Μαρτσίνιακ, σφύριξε τη λήξη μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουν σταματήσει να πανηγυρίζουν, με συγκλονιστικά βίντεο να ανεβαίνουν στα social media, όπως αυτό στο Μπουένος Άιρες, με έναν ηλικιωμένο άντρα να σηκώνεται στα χέρια από τους συμπατριώτες του μαζί με το αναπηρικό του καροτσάκι!

Συγκίνηση προκαλεί και το βίντεο που δείχνει οπαδούς να χαρίζουν μια φανέλα της Εθνικής Αργεντινής σε έναν άστεγο, ο οποίος κλαίει από τη χαρά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.