ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Αυτά είναι τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ στο Κατάρ (φωτό)

Οι διοργανωτές θέλησαν να διευκολύνουν τις ομάδες κατασκευάζοντας τα γήπεδα σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο

Αυτά είναι τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ στο Κατάρ (φωτό)

Το Μουντιάλ 2022 αποτελεί την μεγάλη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου η οποία πλησιάζει και το Κατάρ αναμένεται να υποδεχθεί τις 32 εθνικές ομάδες που θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στα εντυπωσιακά γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες.

Η πρεμιέρα του τουρνουά είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, με την οικοδέσποινα χώρα να αντιμετωπίζει τον Ισημερινό στο «Al Bayt Stadium».

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η διοργάνωση θα διεξαχθεί τον χειμώνα, με αποτέλεσμα όλοι οι παίκτες να αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Έτσι, οι διοργανωτές θέλησαν να διευκολύνουν τις ομάδες κατασκευάζοντας τα γήπεδα σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ένας φίλαθλος θα έχει την δυνατότητα να τα επισκευθεί όλα μέσα σε μία ημέρα.

Αυτά είναι τα γήπεδα του φετινού Μουντιάλ…

Al Bayt Stadium
Το πρώτο από τα οκτώ γήπεδα έχει χωρητικότητα 60.000 θεατές και βρίσκεται στην πόλη Αλ Κορ, 35 χιλιόμετρα μακριά από την Ντόχα.

Lusail Iconic Stadium
Ένα από τα πιο μεγάλα και πιο εντυπωσιακά γήπεδα της χώρας είναι το «Lusail Iconic Stadium» το οποίο έχει χωρητικότητα 80.000 θεατές και είναι αυτό στο οποίο θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός και η νικήτρια εθνική ομάδα θα σηκώσει το τρόπαιο.

Khalifa International Stadium
Το «Khalifa International Stadium» είναι το Εθνικό Στάδιο του Κατάρ και πήρε το όνομά του από τον πρώην εμίρη της χώρας Khalifa bin Hamad Al Thani, εγκαινιάστηκε το 1976 και πλέον η χωρητικότητά του αγγίζει τους 45.461 θεατές.

Stadium 974
Το «Stadium 974» έχει αυτό το ιδιαίτερο όνομα καθώς κατασκευάστηκε από 974 ανακυκλωμένα κοντέινερ, τα οποία βρίσκονται περιμετρικά του γηπέδου, ενώ η χωρητικότητά του αγγίζει τις 40.000 θέσεις.

Al Thumama Stadium
Με χωρητικότητα 40.000 άτομα το «Al Thumama Stadium» θα φιλοξενήσει αγώνες της φάσης των ομίλων, μεταξύ των οποίων και το Κατάρ – Σενεγάλη, αλλά και έναν από τους οκτώ προημιτελικούς του τουνουά.

Education City Stadium
Ένα από τα πιο… ιδιαίτερα στάδια είναι το «Education City Stadium», καθώς το 20% των οικοδομικών υλικών που χρησιμοποιήθηκαν είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ το όνομά του παραπέμπει και στην μετέπειτα χρήση του. Όπως έχει ανακοινωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης θα χρησιμοποιείται από τους φοιτητές της χώρας.

Ahmad bin Ali Stadium
Το «Ahmad bin Ali Stadium» έχει χωρητικότητα 44.740 θεατές και αναμένεται να φιλοξενήσει δύο πολύ σημαντικούς αγώνες της φάσης των ομίλων, αρχικά το Ουαλία – Αγγλία και το Κροατία – Βέλγιο όπου αναμένεται να γίνει… παρέλαση αστέρων στον αγωνιστικό χώρο.

Al Janoub Stadium
Τέλος το «Al Janoub Stadium» μπορεί να φιλοξενήσει 40.000 θεατές, και εκεί έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν έξι αγώνες της φάσης των ομίλων, ενώ στην συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί και στην νοκ αουτ φάση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.