ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτές είναι οι ομάδες που μαζεύουν τον περισσότερο κόσμο στο γήπεδό τους

Ποια ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση

Αυτές είναι οι ομάδες που μαζεύουν τον περισσότερο κόσμο στο γήπεδό τους

Τα στοιχεία των ιστοσελίδων Transfermarkt και Soccerway αποκαλύπτουν τις ομάδες που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο στο γήπεδο τους.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μπορούσια Ντόρτμουντ, με το «Signal Iduna Park» να μαζεύει κατά μέσο όρο 81.365 φιλάθλους, έχοντας 100% πληρότητα. Γεμάτο κατά 100% είναι και το γήπεδο της Μπάγερν Μονάχου, η «Allianz Arena», που μαζεύει σε κάθε παιχνίδι από 75.000 θεατές και βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εξειδικευμένων ιστοσελίδων Transfermarkt και Soccerway, οι δύο γερμανικοί σύλλογοι βρίσκονται μπροστά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που γεμίζει το «Old Traford» με 73.504 κόσμου ανά αγώνα (96% η πληρότητα).

Ακολουθούν δύο ιταλικές ομάδες που μοιράζονται το ίδιο γήπεδο, το «San Siro», η Ίντερ με 73.163 θεατών ανά αγώνα και η Μίλαν με 72.362 φιλάθλους ανά παιχνίδι.

Στην 6η θέση βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης και το «Santiago Bernabeu» -στο οποίο εξακολουθούν οι εργασίες ανακαίνισης- με 69.236 μ.ο., στην 7η η Μαρσέιγ και το «Velodrome» με 63.621 μ.ο., στην 8η η Ρόμα και το «Olimpico» με 62.439 μ.ο., στην 9η η Γουέστ Χαμ και το «London Stadium» με 62.058 μ.ο. (με πληρότητα 100% μάλιστα), ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει η Τότεναμ με το «Tottenham Stadium» και μέσο όρο 61.726 θεατές ανά αγώνα.

Ένα παράδοξο που καταγράφεται, είναι το γεγονός ότι η Σάλκε, 16η στη Β’ κατηγορία της Γερμανίας, προσελκύει κατά μέσο όρο 19.600 περισσότερους οπαδούς τη Μπαρτσελόνα, η οποία προσπαθεί να να υπερασπιστεί τον τίτλο της στη LaLiga. Η γερμανική ομάδα με τη «Veltins Arena» βρίσκεται στην 11η θέση (61.591 μ.ο.), ενώ οι Καταλανοί είναι μόλις στην 41η θέση (49.472 μ.ο.).

Ωστόσο, τονίζεται η Μπαρτσελόνα δεν αγωνίζεται στο «Camp Nou» (χωρητικότητας 99.354 θεατών), λόγω των έργων ανακαίνισης που γίνονται που έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο του 2024, αλλά στο «Luis Companys Olympic», χωρητικότητας 55.926 θεατών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι 37 από τα 50 πιο επισκέψιμα γήπεδα βρίσκονται στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η πληρότητα στην Premier League είναι 97,8%, στην Bundesliga είναι στο 97,1%, στη LaLiga 82,9%, στη Ligue 1 80,4%, και στη Serie A 77,3%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μακριά από αυτές τις χώρες, η Μπενφίκα έχει στο «Estádio da Luz» κατά μέσο όρο 60.108 φιλάθλους ανά αγώνα και η Σέλτικ 58.553 εισιτήρια μ.ο. στο «Celtic Park».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.