ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Champions League: Ηλεκτρονικά οι κληρώσεις στο εξής

Ο παραδοσιακός τρόπος με τα μπαλάκια δεν μπορεί να εφαρμοστεί

Champions League: Ηλεκτρονικά οι κληρώσεις στο εξής

Οι κληρώσεις για τον καταρτισμό του προγράμματος ή των ομίλων ή των ζευγαριών σε κάποια διοργάνωση είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές για τους οπαδούς της κάθε ομάδας σε κάθε ποδοσφαιρική σεζόν.

Όπως είναι γνωστό, τα τρία ευρωπαϊκά κύπελλα (Champions League, Europa League, Conference League) αλλάζουν σύστημα διεξαγωγής (format) κι από την παραδοσιακή φάση των ομίλων θα έχουμε ένα μίνι πρωτάθλημα 8 αγωνιστικών (4 εντός και 4 εκτός έδρας αγώνες) με κοινή βαθμολογία για τις 36 ομάδες που θα προκριθούν στην κυρίως φλάση της διοργάνωσης.

Περισσότερα ματς, περισσότερα χρήματα, αλλά οι αλλαγές στις παραδοσιακές συνήθειες δεν αφορούν μόνο το format.

Στην UEFA έχοντας ξεκινήσει εδώ και καιρό τις… προσομοιώσεις για τις κληρώσεις που θα γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αντιλήφθηκαν ότι ο παραδοσιακός τρόπος με τα μπαλάκια δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

«Μόνο για την κλήρωση του Champions League θα χρειαζόμασταν περίπου 900 μπαλάκια και τρεις με τέσσερις ώρες προκειμένου να βγει το πρόγραμμα των 8 αγωνιστικών», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον Τζόρτζιο Μαρκέτι, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

«Θα πάμε σε ένα υβριδικό σύστημα κλήρωσης όπου ναι μεν θα υπάρχουν και κάποια μπαλάκια, αλλά το μεγαλύτερο μέρος θα προκύπτει από ηλεκτρονικό υπολογιστή που θα υπολογίζει όλες τις παραμέτρους και θα υπάρχει τεράστια εξοικονόμηση χρόνου», συμπλήρωσε ο Ιταλός παράγοντας προσθέτοντας ότι οι δοκιμές συνεχίζονται.

Από κει και πέρα παραμένουν κάποια κριτήρια όπως το ότι ότι δεν επιτρέπεται ομάδες από την ίδια χώρα να βρεθούν αντιμέτωπες στην πρώτη φάση, ενώ οι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, που θα περάσουν απευθείας στους 16 δεν μπορούν να παίξουν μεταξύ τους σ’ αυτήν τη φάση, παρά μόνο με έναν αντίπαλο που θα προκύψει από τα πλέι οφ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Indepedent κάποια στιγμή συζητήθηκε το ενδεχόμενο να επιλέγουν οι 8 πρώτοι (με σειρά προτεραιότητας) τον αντίπαλο τους στους 16, ωστόσο η ιδέα απορρίφθηκε χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.