ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Conference League: Απίστευτη ανατροπή για τον Ολυμπιακό – «Διέλυσε» την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-6 και πήρε την πρόκριση στους 8!

Μία από τις μεγαλύτερες βραδιές στην ευρωπαϊκή ιστορία των ελληνικών ομάδων

Conference League: Απίστευτη ανατροπή για τον Ολυμπιακό – «Διέλυσε» την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-6 και πήρε την πρόκριση στους 8!

Ο Ολυμπιακός «διέλυσε» με 6-1 την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση και προκρίθηκε κι αυτός στους «8» του Europa Conference League, όπως είχε κάνει λίγο νωρίτερα ο ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα στα χρονικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων που ανατρέπει διαφορά τριών γκολ εντός έδρας ήττας, αφού είχε χάσει 4-1 στο «Καραϊσκάκης».

Τα γκολ των θριαμβευτών πέτυχαν οι Ποντένσε (10΄), Φορτούνης (36΄), Ελ Κααμπί (45+3΄, 65΄), Γιόβετιτς (93΄), Ελ Αραμπί (104΄) ενώ για τους Ισραηλινούς σκόραρε με πέναλτι ο Ζαχάβι στο 57΄. Ένα πρώτο ημίχρονο βγαλμένο απο τα πιο τρελά όνειρα των φίλων του Ολυμπιακού!

Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφεραν μέσα σε 45 λεπτά να διαγράψουν το 1-4 του πρώτου αγώνα και να αρχίσουν να ονειρεύονται τη μεγαλύτερη ανατροπή στην Ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στο 10΄ ο Ποντένσε με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα «δοκάρι και μέσα» δίνοντας το έναυσμα για το μεγάλο «μπαμ»!

Στο 25΄ ο Ελ Κααμπί έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μισπάτι να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση.

Στο 36΄ ο Ποντένσε έκλεψε τη μπάλα και έβγαλε μπαλιά «πάρε-βάλε» στον Κώστα Φορτούνη ο οποίος έγραψε το 0-2.

Και στις καθυστερήσεις (45+3΄) ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Ποντένσε έφερε το ζευγάρι στα ίσια.

Έμενε ακόμα ένα ημίχρονο, ενώ η Μακάμπι έμοιαζε εντελώς αποσυντονισμένη. Το σοκ ήταν απίστευτο για τους Ισραηλινούς που πίστεψαν ότι η ρεβάνς θα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο 57΄ ο Κανιτσόβσκι βρέθηκε σε θέση βολής και ο Ρέτσος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Ο Ζαχάβι ανέλαβε την εκτέλεση μειώνοντας σε 3-1.

Στο 65΄ από σέντρα του Ορτέγκα, ο Ελ Κααμπί με εκπληκτικό «ψαλίδι» πέτυχε το γκολ της βραδιάς, ισοφαρίζοντας ξανά το σκορ του πρώτου αγώνα.

Τα πάντα πλέον κρέμονταν σε μία κλωστή και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιόβετιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ.

Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, με το «καλησπέρα» (93΄) ο Γιόβετιτς έγραψε από κοντά το 1-5 μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και πλέον ο «Θρύλος» κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του.

Τη σιγούρεψε στην εκπνοή του ημιχρόνου της παράτασης (104΄) με τον Μασούρα να δέχεται εκπληκτική κάθετη του Έσε και στη συνέχεια να περνάει στον Ελ Αραμπί ο οποίος απλώς την «έσπρωξε» στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και θα είναι παρών το μεσημέρι (15:00) στην κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών, πριν από το μεγάλο ραντεβού της 29ης Μαϊου στην OPAP Arena.

Διαιτητής: Μαουρίτσιο Μαριάνι (Ιταλία)
Κίτρινες: Νταβίντα, Νταβιτζάτζα – Φορτούνης, Ποντένσε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συνθέσεις:
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ (91΄ Αβ. Κοέν), Ναχμίας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο (113΄ Νταβιτζάτζα), Πέρετζ, φαν Όβερεεμ (74΄ Τούργκεμαν), Κανιτσόβσκι, Ντάβιντα, Μίλσον (16΄λ.τρ. Μπίτον, 108΄ Μποντόσο), Ζαχάβι (108΄ Γιον. Κοέν).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (106΄ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα (82΄ Γιόβετιτς), Φορτούνης (95΄ Μασούρας), Ποντένσε (103΄ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (88΄ Ελ Αραμπί)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.