ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Conference League: «Τρέλα» στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά την πρόκριση – «Πανικός» και στο Πασαλιμάνι

Σήκωσαν τον Μεντιλίμπαρ στα χέρια

Conference League: «Τρέλα» στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά την πρόκριση – «Πανικός» και στο Πασαλιμάνι

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στην παράταση και βρέθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Όπως ήταν λογικό, με την απόκρουση του Τζολάκη στο πέναλτι του Μπονούτσι, παίκτες και σταφ μπήκαν στο γήπεδο, έτρεξαν προς τον Έλληνα πορτιέρε και έστησαν πάρτι γύρω από τον ίδιο.

Λίγο αργότερα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού στήθηκε τρελό πάρτι πρόκρισης. Χαρακτηριστικό το στιγμιότυπα με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Μετά την ιστορική πρόκριση, οπαδοί του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν στο Πασαλιμάνι και έστησαν πάρτι, πανηγυρίζοντας έντονα για την επιτυχία των Πειραιωτών.

Συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού μίλησε για την επική πρόκριση στην Τουρκία, αποθέωσε τον Μεντιλίμπαρ και τόνισε πως οι Πειραιώτες συνεχίζουν να ονειρεύονται «Είναι μια πολύ μεγάλη βραδιά, μας αρέσει ο ανήφορος και ειδικά σε αυτό το γήπεδο, σε αυτή την ατμόσφαιρα. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που δείξαμε. Είμαστε ενωμένοι και δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου, του πρωταθλητή, του Ολυμπιακού» ήταν το αρχικό σχόλιο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στάθηκε στην ομιλία του στα αποδυτήρια, ενώ αποκάλυψε τη νέα συμφωνία με τον Μεντιλίμπαρ. «Τους είπα πως αυτή η ομάδα μπορεί να πάει ακόμα ψηλότερα. Το πιστέψαμε και πάμε για μεγαλύτερες στιγμές» και πρόσθεσε: «Μου έχει κάνει εντύπωση πως του αρέσουν τα δύσκολα, του αρέσει να ρισκάρει. Παρουσίασε την ομάδα φουλ επιθετική, ήρθαμε να κερδίσουμε. Του αρέσει ο ανήφορος, τα δύσκολα. Συμφώνησα μαζί του για νέο συμβόλαιο το βράδυ που χάσαμε από τη Μακάμπι».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στάθηκε και στα επόμενα βήματα λέγοντας: «Είναι μια πολύ ωραία βραδιά, θα συνοδεύει τις επόμενες γενιές. Είδατε πως ξεκινήσαμε, έγιναν αλλαγές, είμαστε ενωμένοι και να τα αποτελέσματα. Μας αρέσει ο ανήφορος και ειδικά εδώ μέσα. Στόχος μας να κερδίσουμε τα επόμενα ματς, να προχωρήσουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είμαστε για τα δύσκολα. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε».

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγραψε:

Μια ιστορική πρόκριση στην Πόλη, που θα συνοδεύει για πάντα γενιές φιλάθλων στην χρυσή πορεία που διαγράφει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας. Μια βραδιά αξέχαστη για όλους μας. Συναισθήματα δυνατά, υπερηφάνεια, πάθος. Συγχαρητήρια, όλοι δώσαμε τη ψυχή μας απόψε. ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στάθηκε στην επιτυχία των Πειραιωτών.

Ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε στα συναισθήματα του, στην προσπάθεια των παικτών του αλλά και τον στόχο του τελικού.

«Είναι πολύ δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματά μας. Σήμερα υποφέραμε, δεχτήκαμε το γκολ της ισοφάρισης και ξέραμε ότι έπρεπε να αντέξουμε. Τα καταφέραμε και τώρα είμαστε ανακουφισμένοι κι έτοιμοι να συνεχίσουμε.

Πραγματικά προσπαθήσαμε πολύ. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί δεχτήκαμε γκολ μόλις στο 11′. Προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε., είχαμε ευκαιρίες να το κάνουμε, αλλά δεν το πετύχαμε. Τελικά καταφέραμε να προκριθούμε με δύο εύστοχα πέναλτι μετά από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Τώρα ακολουθούν δύο παιχνίδια με την Άστον Βίλα, για τα οποία πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Είναι αλήθεια πως δεν συνηθίζεται να αλλάζει ο τερματοφύλακας. Έχω πάρει κάποιες τέτοιες αποφάσεις, ειδικά όταν βλέπεις κάποιον που προπονείται πάρα πολύ καλά. Ο Τζολάκης δουλεύει πάρα πολύ καλά και πρέπει να συνεχίσει έτσι. Το ίδιο και ο Πασχαλάκης, και θα πάρει κι ο ίδιος τις ευκαιρίες του.

Ήθελα να αμυνθούμε λίγο πιο ψηλά. Μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο να βγάζεις έναν επιθετικό για να βάλεις ένα αμυντικό μέσο, αλλά αυτό θέλαμε να κάνουμε. Να ανεβάσουμε την γραμμή της άμυνάς μας ώστε να πιέσουμε ακόμη πιο ψηλά.

Με όλο το σεβασμό προς την Άστον Βίλα, εδώ που φτάσαμε θέλουμε να πάμε στο τελικό. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά έχουμε πίστη στην ομάδα μας, νιώθουμε καλά και θα παίξουμε αυτά τα δύο παιχνίδια κι ελπίζουμε να πάμε στο τελικό».

Μασούρας: «Γράψαμε ιστορία, είναι δικαίωση για εμάς»

Ο Ολυμπιακός πέταξε έξω τη Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και πήρε μια μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League με τον Γιώργο Μασούρα να αναφέρει στην Cosmote TV:

«Είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε καταφέρει. Μετά από πολύ προσπάθεια και πολλά χρόνια που παλεύαμε, είναι δικαίωση για εμάς. Κάθε φορά συνέβαινε κάτι και δεν καταφέρναμε να φτάσουμε ψηλά. Σήμερα γράψαμε ιστορία απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο σε μία δύσκολη έδρα».

Τζολάκης: «Πριν τα πέναλτι μου έδωσε ο πατέρας μου ένα φυλαχτό»

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης μίλησε για την πρόκριση στα ημιτελικά, τη διαδικασία των πέναλτι, αλλά και στη σημασία που είχε για εκείνον ότι ο πατέρας του που βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη του έδωσε ένα φυλαχτό πριν ξεκινήσει η «ρώσικη ρουλέτα» από τα 11 βήματα.

Ο Έλληνας πορτιέρε που απέκρουσε τρία πέναλτι στην αντίστοιχη ψυχοφθόρο διαδικασία μίλησε στην Cosmote TV για την πρόκριση στην επόμενη φάση και στάθηκε το ότι ο πατέρας του που ήταν στην Κωνσταντινούπολη που έδωσε ένα φυλαχτό, πριν ξεκινήσει η «ρώσικη ρουλέτα».

«Είχαμε κάνει ανάλυση με τους προπονητές. Κάποια στιγμή ειναι και το feeling. Πρέπει εκείνη την ώρα να επιλέξεις τη σωστή γωνία και να δικαιωθείς.

Πριν τα πέναλτι μου έδωσε ο πατέρας μου ενα φυλαχτό και τον ευχαριστώ δημόσια που με ακολούθησε απόψε εδώ.

Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, κοιτάμε πρωτα το πρωτάθλημα και το ματς της Κυριακής. Ωστόσο ναι, Το ονειρευόμαστε το τρόπαιο, γιατί όχι;»

Κάρμο: «Δείξαμε πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε»

Ο στόπερ του Ολυμπιακού, Νταβίντ Κάρμο μετά τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League τόνισε ότι πίστευε πως οι ερυθρόλευκοι μπορούν να φτάσουν ψηλά στην Ευρώπη.
Αναλυτικά όσα είπε ο Κάρμο μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League επί της Φενέρ:

«Είμαστε ευτυχισμένοι δείξαμε πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε. Παίξαμε πολύ καλά και πήραμε την πρόκριση. Αντέξαμε. Η Φενέρ είναι εξαιρετική ομάδα και μας πίεσε πολύ όμως αντέξαμε μέχρι το τέλος για να προκριθούμε.

Ήξερα πως παίζουμε στην Ευρώπη και πως μπορούσαμε να πάμε ψηλά. Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό για την ευκαιρία που μου έχει δώσει δίνω τα πάντα μέσα στο γήπεδο για την ομάδα. Δε γίνεται να μη σκέφτεσαι τον τελικό. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για τα παιχνίδια με την Άστον Βίλα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.