ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

Έπαιξε 103 φορές για τη χώρα του και σημείωσε 49 γκολ

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί του Σαββάτου (21/10), ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, παγκόσμιος πρωταθλητής Αγγλίας και θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σε ανακοίνωσή της, η οικογένειά του ανέφερε:

«Με μεγάλη θλίψη μοιραζόμαστε την είδηση ότι ο Σερ Μπόμπι πέθανε ειρηνικά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Ήταν περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Η οικογένειά του θα ήθελε να μεταφέρει τις ευχαριστίες της σε όλους όσοι συνέβαλαν στη φροντίδα του και στους πολλούς ανθρώπους που τον αγάπησαν και τον υποστήριξαν.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειας αυτή τη στιγμή».

Ο Σερ Μπόμπι, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας, έπαιξε 103 φορές για τη χώρα του και σημείωσε 49 γκολ.

Ήταν μέλος της ομάδας που νίκησε τη Δυτική Γερμανία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966 στο Γουέμπλεϊ.

Σε μια 17χρονη καριέρα στη Γιουνάιτεντ, έπαιξε σε 758 παιχνίδια και πέτυχε 249 γκολ – και τα δύο αποτελούσαν μακροχρόνια ρεκόρ μέχρι που, αντίστοιχα, ο Ράιαν Γκιγκς το 2008 και ο Γουέιν Ρούνεϊ το 2017 ξεπέρασαν τα κατορθώματά του.

Ο Τσάρλτον επέζησε από την αεροπορική καταστροφή του Μονάχου όταν ήταν 20 ετών.

Το 2020, ο Τσάρλτον διαγνώστηκε με άνοια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.