ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 2-0: Άνετη νίκη για την Εθνική στο φιλικό

Μέτρια η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο μέρος

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 2-0: Άνετη νίκη για την Εθνική στο φιλικό

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας με 2-0 σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στη Ριζούπολη, ενόψει του αγώνα με τη Γαλλία για τα προκριματικά του Euro 2024.

Εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο η γαλανόλευκη, πολύ μέτρια η εικόνα της στο δεύτερο μέρος.

Η Εθνική Ελλάδας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις για ένα ημίχρονο στο φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία. Η γαλανόλευκη δημιούργησε πάρα πολλές φάσεις για γκολ, σημείωσε δύο τέρματα νωρίς με τον Γιάννη Κωνσταντέλια και τον Γιώργο Γιακουμάκη και “καθάρισε” την υπόθεση νίκη.

Ωστόσο, η εικόνα της ήταν προβληματική στο δεύτερο μέρος, με τη γαλανόλευκη να αδυνατεί να δημιουργήσει μία σοβαρή φάση για γκολ και τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο να μην βοηθούν στη δημιουργία.

Μεγάλο κέρδος για την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ ήταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ο νεαρός ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ έδειξε την ποιότητα και με τη φανέλα της γαλανόλευκης και απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι αποτελεί το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Ελλάδα μπήκε με πολύ μεγάλη όρεξη στο παιχνίδι και μόλις στο 6ο λεπτό είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της, όταν το φάουλ του Μπακασέτα, «σταμάτησε» στο αριστερό δοκάρι του Γουντ. Στο 10’ ο Κωνσταντέλιας, στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών, βρήκε και το πρώτο του γκολ. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πήρε την κόντρα απ’ τα αριστερά και με υπέροχη, φαλτσαριστή σέντρα-σουτ αιφνιδίασε απόλυτα τον Γουντ που δεν περίμενε την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στην αριστερή γωνία του για το 1-0 της Ελλάδας.

Στο 12’ ο Γκάρμπετ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά ο Βλαχοδήμος έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά στο χαμηλό σουτ που επιχείρησε ο μέσος της Νέας Ζηλανδίας και μπλόκαρε σταθερά.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου η Ελλάδα έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τον Γιώργο Γιακουμάκη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα στο 29’ απ’ τα αριστερά, ο Κουρμπέλης πήρε την καρφωτή κεφαλιά, ο Μάικλ Γουντ απέκρουσε με το ένα χέρι, όμως ο φορ της Ατλάντα Γιουνάιτεντ που καιροφυλαχτούσε με κοντινή προβολή έκανε το 2-0.

Στο 32’ ο Κωνσταντέλιας έβγαλε μία υπέροχη ασίστ προς τον Γιακουμάκη, όμως το «σκαφτό» πλασέ του πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 36’ το δυνατό σουτ του Μπακασέτα πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα «έπεσε» λόγω και των πολλών αλλαγών που έγιναν, με την Ελλάδα να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να διαχειρίζεται το προβάδισμά της. Στο 72’ το σουτ του Μάνταλου πέρασε άουτ, ενώ στο 76’ ο Τσιμίκας είχε άλλη μία καλή στιγμή, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (70′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος (90′ Τζαβέλλας), Μπακασέτας (70′ Γαλανόπουλος), Κωνσταντέλιας (57′ Φούντας), Μασούρας (57′ Πέλκας), Γιακουμάκης (57′ Παυλίδης).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νέα Ζηλανδία: Γουντ, Μπίντον (83′ Σούρμαν), Σμιθ, Κακάτσε, Σινγκ, Στάμενιτς, Πάιν, Γκάρμπετ (71′ Τσάμπνες), Μπελ (71′ Λιούις), ΜακΚόβατ (83′ Μάτα), Γουντ (46′ Γουέιν).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.