ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Επίσημη η δίωξη της Μπαρτσελόνα για την «υπόθεση Νεγκρέιρα»

H Μπαρτσελόνα κατηγορείται κι επίσημα για το σκάνδαλο Νεγκρέιρα και η απειλή για σοβαρή ποινή είναι πλέον ορατή

Επίσημη η δίωξη της Μπαρτσελόνα για την «υπόθεση Νεγκρέιρα»

Επίσημη μορφή πήραν οι κατηγορίες τις βάρος της Μπαρτσελόνα και δύο πρώην προέδρων της για χρηματισμό διαιτητών από το 2001 έως το 2018 και συγκεκριμένα για την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Η Εισαγγελία της Βαρκελώνης απηύθυνε επίσημα κατηγορίες, όπως αναμενόταν, τόσο στην ομάδα όσο και στους πρώην προέδρους της Μπαρτσελόνα (Σάντρο Ροσέλ, Γιόσεπ Μαρία Μπερτομέου) και στελεχών της (Όσκαρ Γκράου, Άλμπερτ Σολέρ), αλλά και στην ίδια την Μπαρτσελόνα ως νομική οντότητα.

Ο Νεγκρέιρα φέρεται να έλαβε σχεδόν 7.000.000 ευρώ από το 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2018 για να έχει συμβουλευτικό ρόλο στην Μπαρτσελόνα για θέματα διαιτησίας, όπως υποστηρίζουν ο σύλλογος και ο διαιτητής.

Η δίωξη θα ασκηθεί μόνο εις βάρος του Μπαρτομέου από τους προέδρους της περιόδου στην οποία φέρονται να τελέστηκαν τα αδικήματα, διότι πριν από το 2010 δεν ίσχυε ο νόμος στον οποίο βασίζεται η δίωξη. Δίωξη θα υπάρξει και εις βάρος ορισμένων μελών των διοικήσεων από το 2010, όμως όχι όλων γιατί υπάρχουν περιορισμοί λόγω παραγραφής και ηλικίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.