ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ερίκ Καντονά: Σαν σήμερα η πιο διάσημη κλωτσιά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο (φωτό-βίντεο)

Ο «θρύλος» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα... έβαλε με τον ρατσισμό

Ερίκ Καντονά: Σαν σήμερα η πιο διάσημη κλωτσιά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο (φωτό-βίντεο)

Ήταν 25 Ιανουαρίου του 1995, όταν ο Ερίκ Καντονά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλώτσησε οπαδό της Κρίσταλ Πάλας, μετά από ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε.

Η διαβόητη κλωτσιά του Ερίκ Καντονά α λα κουνγκ φου σε έναν οπαδό στο Selhurst Park ήταν μόνο η αρχή της ιστορίας τον Ιανουάριο του 1995.

Κατά τη διάρκεια της δίκης τον Μάιο του 1996, ο Μάθιου Σίμονς ισχυρίστηκε ότι φώναξε «Έξω! Έξω! Έξω! Ένα ντουζ νωρίτερα για σας, κύριε Καντονά!». – ο Γάλλος είχε αποβληθεί για μαρκάρισμα στον αμυντικό της Πάλας Ρίτσαρντ Σο.

Η υπεράσπιση του Καντονά αρνήθηκε αυτή την εκδοχή των γεγονότων, υποστηρίζοντας ότι αυτό που είχε φωνάξει στην πραγματικότητα ο Σίμονς ήταν: «Άντε γ@μήσου πίσω στη Γαλλία, γαλλικό κάθαρμα», προτού αποκαλέσει τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «γαλλικό ζώο» και τη μητέρα του «γαλλίδα πόρνη».

Στο δικαστήριο του Croydon Magistrates, στον Σίμονς επιβλήθηκε πρόστιμο 500 λιρών για καταχρηστική συμπεριφορά και του επιβλήθηκε επίσης απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για ένα χρόνο. Μετά την ετυμηγορία, ο 21χρονος πετάχτηκε πάνω από την έδρα στον δικηγόρο του Καντονά, κλωτσώντας και αρπάζοντας τον εισαγγελέα Jeffrey McCann.

Ο McCann, ο οποίος ήταν 55 ετών τότε, βρισκόταν στην τελευταία του υπόθεση πριν από τη συνταξιοδότησή του. Κατάφερε να ξεφύγει, αλλά φαινόταν τρομοκρατημένος και αναστατωμένος.

Το προσωπικό του δικαστηρίου απομάκρυνε τον Σίμονς με χειροπέδες. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στον McCann, ο Σίμονς φέρεται να φώναξε: «Είμαι αθώος, ορκίζομαι στη Βίβλο».

Σύμφωνα με το fourfourtwo ο Σίμονς φυλακίστηκε για μια εβδομάδα για την επίθεση. Το δικαστήριο διέταξε επίσης τον Σίμονς να πληρώσει πρόστιμο 500 λιρών καθώς και 200 λίρες για δικαστικά έξοδα. Στον Καντονά, εν τω μεταξύ, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο εβδομάδων, η οποία αργότερα μειώθηκε σε 150 ώρες κοινωφελούς εργασίας κατόπιν έφεσης.

Χρόνια αργότερα, αναλογιζόμενος το περιστατικό, ο Καντονά είπε: «Έκανα την κλωτσιά κουνγκ-φου στον χούλιγκαν, επειδή αυτού του είδους οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε αγώνες. Είναι όνειρο για κάποιους να κλωτσούν τέτοιους ανθρώπους. Δεν είναι το είδος του πράγματος που βλέπεις κάθε μέρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.