ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Europa League: Αυτές οι ομάδες προκρίθηκαν στους «16» – Ποιες συνεχίζουν στο Europa Conference League

Δείτε την τελική κατάταξη των ομίλων και ποιες προκρίνονται στους «16»

Europa League: Αυτές οι ομάδες προκρίθηκαν στους «16» – Ποιες συνεχίζουν στο Europa Conference League

Η φάση των ομίλων του φετινού UEFA Europa League ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με 8 ομάδες να παίρνουν το εισιτήριο για τα νοκ-αουτ, άλλες 8 να προχωρούν στα playoff και τις τρίτες κάθε ομίλου να συνεχίζουν την πορεία τους στο Conference League.

Σημειώνεται ότι οι ομάδες που τερματίσουν στην πρώτη θέση του κάθε ομίλου, προκρίνονται απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, ενώ οι δεύτερες θα περάσουν στα playoff όπου θα αναμετρηθούν με τις ομάδες που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Champions League.

Αντίστοιχα οι τρίτες των ομίλων του Europa League θα συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο Conference League, μπαίνοντας στα playoff με τις δεύτερες των ομίλων της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Τέλος υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 4η θέση του εκάστοτε ομίλου θα αποχωρήσουν από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA.

Άκρως εντυπωσιακό είναι αυτό που συνέβη στον 6ο όμιλο (Group F) καθώς και οι τέσσερεις ομάδες ισοβαθμούν με την κάθε μία να έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς. Από αυτή την πρωτοφανή τετραπλή ισοβαθμία πρώτη στον όμιλο τερματίζει η Φέγιενορντ, με τις Μίντιλαντ, Λάτσιο και Στουρμ Γκρατς να ακολουθούν. Υπενθυμίζεται ότι τα κριτήρια της ισοβαθμίας είναι τα μεταξύ τους παιχνίδια και μετά η διαφορά των τερμάτων.

O Ολυμπιακός ήταν η μοναδική Ελληνική ομάδα που αγωνιζόταν σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως το γεγονός ότι τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσει την πορεία του εκτός συνόρων.

Αναλυτικότερα συγκέντρωσε μόλις δύο βαθμούς, με τις Φράιμπουργκ (14), Ναντ (9) και Κάραμπαγκ (8) να συμπληρώνουν την τετράδα.

Αναλυτικά η βαθμολογία των ομίλων του Europa League:
Group Α

Άρσεναλ 15

Αϊντχόφεν 13

Μπόντο/Γκλιμτ 4

Ζυρίχη 3

Group Β

Φενέρμπαχτσε 14

Ρεν 12

ΑΕΚ Λάρνακας 5

Ντινάμο Κιέβου 1

Group C

Μπέτις 16

Ρόμα 10

Λουντογκόρετς 7

Ελσίνκι 1

Group D

Σεν Ζιλουάζ 13

Ουνιόν Βερολίνου 12

Μπράγκα 10

Μάλμε 0

Group E

Σοσιεδάδ 15

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 15

Σέριφ Τίρασπολ 6

Ομόνοια 0

Group F

Φέγενορντ 8

Μίντιλαντ 8

Λάτσιο 8

Στουρμ Γκρατς 8

Group G

Φράιμπουργκ 14

Ναντ 9

Κάραμπαγκ 8

Ολυμπιακός 2

Group H

Φερεντσβάρος 10

Μονακό 10

Τράμπζονσπορ 9

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερυθρός Αστέρας 6

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.