ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

FIFA: Επίσημη η απόφαση για 5 αλλαγές παικτών σε αγώνες υψηλού επιπέδου

Τι γίνεται με τον ημιαυτόματο εντοπισμό οφσάιντ

FIFA: Επίσημη η απόφαση για 5 αλλαγές παικτών σε αγώνες υψηλού επιπέδου

Ο κανονισμός των πέντε αλλαγών, ανά ομάδα και ανά αγώνα «υψηλού επιπέδου» «επικυρώθηκε οριστικά» από το Διεθνές Συμβούλιο (Ifab), που είναι εγγυητής της ποδοσφαιρικής νομοθεσίας. Αυτό πυο γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Η αλλαγή έπεσε…στο τραπέζι με το ξεκίνημα της πανδημίας του covid-19.

Παράλληλα, η αξιολόγηση του «ημιαυτόματου εντοπισμού οφσάιντ», που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η FIFA κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ (σ.σ. από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου), «συνεχίζεται» και «είναι πολύ ικανοποιητική μέχρι στιγμής», διευκρίνισε ο πρόεδρός, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατά την διάρκεια της 136ης ετήσιας γενικής συνέλευσης του Ifab.

«Οι ειδικοί μας θα το αναλύσουν πριν αποφασίσουν εάν θα το χρησιμοποιήσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο», πρόσθεσε ο Ινφαντίνο, ενώ ο Πιερλουίτζι Κολίνα, πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της FIFA, δήλωσε «σίγουρος» όταν θα χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια του τουρνουά.

Η ημιαυτόματη τεχνολογία που προωθείται από τη FIFA θα πρέπει να επιταχύνει την λήψη αποφάσεων. Βασίζεται στις κάμερες που χρησιμοποιούνται για τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και σε συγκεκριμένες κάμερες και δίνει την ακριβή θέση των παικτών στο γήπεδο, παρέχοντας στους διαιτητές ακριβείς πληροφορίες σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέλη της Ifab «αποφάσισαν επίσης να αυξήσουν τον μέγιστο αριθμό αναπληρωματικών στο φύλλο αγώνα από 12 σε 15 κατά την κρίση των διοργανωτών του αγώνα», όπως διευκρινίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.