ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η ογκολογική νόσος του Πελέ παρουσιάζει εξέλιξη – Η «Γέφυρα του Λονδίνου» ετοιμάζεται να πέσει και στη Βραζιλία

Ο Πελέ δίνει καθημερινά μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Η ογκολογική νόσος του Πελέ παρουσιάζει εξέλιξη – Η «Γέφυρα του Λονδίνου» ετοιμάζεται να πέσει και στη Βραζιλία

Για τη δική της επιχείρηση «Γέφυρα του Λονδίνου» προετοιμάζεται η Βραζιλία τις τελευταίες ώρες.

Ο Πελέ δίνει καθημερινά μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Ο καρκίνος καλπάζει και έχει προκαλέσει νεφρική και καρδιακή δυσλειτουργία.

Οι μέχρι πρόσφατα επιφυλακτικοί στις ανακοινώσεις τους γιατροί του νοσοκομείου Albert Einstein έστειλαν στον κόσμο το πρώτο σοβαρό προειδοποιητικό μήνυμα: η ογκολογική νόσος στον Πελέ παρουσιάζει εξέλιξη.

Οι μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου έχουν έτοιμες προς εκτύπωση τις νεκρολογίες του κινητού τοπόσημου της Βραζιλίας. Του ανθρώπου που έγινε βασιλιάς με μια μπάλα και σύμβολο της βραζιλιάνικης χειραφέτησης.

Την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, την ημέρα που το Μπουένος Αϊρες υποδεχόταν τον δικό της βασιλιά, Λιονέλ Μέσι, σελίδα στο Facebook προσέλκυσε σε λίγα λεπτά ένα εκατομμύριο Likes γράφοντας «R.I.P. Pele» και δίνοντας λεπτομέρειες για τον θάνατο του.

Μια φάρσα η οποία πλέον ενοχλεί τους Βραζιλιάνους που στέκονται νοερά στο προσκεφάλι του δικού τους μύθου.

Τα όσα έζησε η Αργεντινή τις προηγούμενες ώρες, ωχριούν μπροστά στο κύμα που είχε σαρώσει τη Βραζιλία το 1958, όταν ο 17χρονος τότε Πελέ κατέκτησε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σελεσάο. Από την Μπόα Βίστα, το Μανάους, τον Αμαζόνιο μέχρι το Ρίο ντε Ζανέιρο, το Σάντος και το Πόρτο Αλέγκρε οι Βραζιλιάνοι είχαν ξεχυθεί στους λασπωμένους δρόμους, στις μεγάλες λεωφόρους και στις διάσημες παραλίες για να γιορτάσουν τον ποδοσφαιρικό λυτρωτή τους.

Οι περισσότεροι δεν ήξεραν πώς ήταν το σχήμα του προσώπου του, το κορμί του. Ο,τι γνώριζαν το μάθαιναν από τις περιγραφές του ραδιοφώνου που δεν έπιανε παντού. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της εποχής ήταν οι φήμες, οι κουβέντες από στόμα σε στόμα, ένας αραμπάς που όμως κατάφερε να φτάσει σε όλο τον κόσμο.

Βλέποντας τις εικόνες από την πρωτεύουσα της Αργεντινής και διαβάζοντας την El Financiero πως η Κεντρική Τράπεζα της χώρας σκέφτεται να τοποθετήσει το πρόσωπο του Μέσι σε χαρτονόμισμα των 1.000 πέσο, η Βραζιλία ετοιμάζει τη δική της απάντηση για να τιμήσει το σημείο αναφοράς του ποδοσφαίρου.

Για να δείξει ποιος είναι ο πραγματικός βασιλιάς, όπως το 1970 που κάθε πλατεία, λεωφόρος και σκοτεινό σοκάκι ονομάστηκε «Πελέ» και οι πρόεδροι έκαναν ουρά για να του υποβάλλουν τα διαπιστευτήρια τους.

Μια μακάβρια αντιπαράθεση για τα σκήπτρα στο ποδόσφαιρο που αποδεικνύεται πως είναι κάτι παραπάνω από ένα άθλημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.