ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η UEFA άνοιξε φάκελο για δύο… «ύποπτα» ματς του Europa Conference League

Για ποιους αγώνες πρόκειται

Η UEFA άνοιξε φάκελο για δύο… «ύποπτα» ματς του Europa Conference League

Φάκελο για δύο παιχνίδια του πρώτου προκριματικού γύρου του Europa Conference League άνοιξε η UEFA, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το The Athletic, και ο λόγος είναι το γεγονός ότι υπάρχουν υποψίες πως ήταν στημένα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πρόκειται για τους αγώνες της Αλασκέρτ με την Άρσεναλ Τιβάτ και της RFS (Ρίγα) με την Μασεντονίγια.

Οι Αλασκέρτ και RFS ήταν αυτές που νίκησαν (6-1 και 4-1 αντίστοιχα) και προκρίθηκαν αλλά οι αγώνες κρίνονται ως ύποπτοι χειραγώγησης.

 Αυτό, φυσικά, έχει σημάνει συναγερμό στην UEFA, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Σύμφωνα με τη μακροχρόνια πρακτική της, η UEFA απέχει από το να σχολιάζει έρευνες ή ακόμη και την ύπαρξη πιθανών ερευνών για υποτιθέμενους στημένους αγώνες, ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο τις διαδικασίες έρευνας.

Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες κατά των στημένων αγώνων σε εθνικό επίπεδο, η UEFA παρέχει ένα ευρύ φάσμα εμπειρογνωμοσύνης στις εθνικές της ομοσπονδίες και, ειδικότερα, στο δίκτυο των Αξιωματικών Ακεραιότητας που διορίζονται σε κάθε εθνική ομοσπονδία».

Από εκεί και πέρα, δηλώσεις έκανε και εκπρόσωπος της RFS από τη Λετονία, λέγοντας πως «ο σύλλογός μας θέτει πάντα μόνο τα υψηλότερα στάνταρ εντός και εκτός γηπέδου. Η αρχή της ακεραιότητας είναι η ουσία του ποδοσφαίρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντα αποδεικνύουμε τα πάντα στο γήπεδο. Τα δύο ματς με τη Μασεντονίγια που νικήσαμε και περάσαμε στον επόμενο γύρο δεν αποτέλεσαν εξαίρεση από την πλευρά μας. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.