ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιταλία: Νεκρός ο 26χρονος γιος αφεντικού της μαφίας στους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα της Νάπολι

Τον πυροβόλησαν κατά τη διάρκεια των ξέφρενων πανηγυρισμών από οπαδούς του ποδοσφαίρου στη Νάπολη

Ιταλία: Νεκρός ο 26χρονος γιος αφεντικού της μαφίας στους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα της Νάπολι

Ο 26χρονος Vincenzo Costanzo, γιος ενός από τα αφεντικά της μαφίας είναι νεκρός. Τον πυροβόλησαν την Πέμπτη (4/5) κατά τη διάρκεια των ξέφρενων πανηγυρισμών από οπαδούς του ποδοσφαίρου στη Νάπολη, όταν η ομάδα της πόλης κέρδισε τον πρώτο της τίτλο στη Serie A έπειτα από 33 χρόνια. Κατά τους πανηγυρισμούς στην πόλη, περισσότεροι από 100 ήταν οι τραυματίες.

Ο Vincenzo Costanzo, ήταν γνωστός στην αστυνομία και είχε ένα «σημαντικό» ποινικό μητρώο. Δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια ενός ξέφρενου πάρτι στους δρόμους της πόλης μετά την ανακήρυξη της Νάπολι ως πρωταθλήτριας.

Ήταν γιος του Maurizio Costanzo, που περιγράφεται από τους ανακριτές ως κορυφαίο μέλος της ναπολιτάνικης μαφίας στο Ponticelli, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό μια διαμάχη εντός των κύκλων της μαφίας, σημειώνει ο Guardian.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Costanzo πέθανε στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα του τραυματισμού από πυροβολισμό.

Οι εισαγγελείς και η αστυνομία στη Νάπολη ερευνούν εάν σκοτώθηκε σκόπιμα από αντίπαλη ομάδα ή εάν οι πυροβολισμοί ήταν τυχαίοι. Σε πολλές πόλεις της νότιας Ιταλίας δεν είναι ασυνήθιστο κάποιοι άνθρωποι να γιορτάζουν πυροβολώντας στον αέρα.

Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί πανηγύρισαν όλη τη νύχτα, πολλοί κυματίζοντας σημαίες με την εικόνα του αείμνηστου Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής της Νάπολι όταν η πόλη κέρδισε το τελευταίο της Σκουντέτο το 1990, μετά την ισοπαλία 1-1 εναντίον της Ουντινέζε.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων νεαρών ανδρών με τραύματα στα χέρια από πυροτεχνήματα, τραύματα από μαχαίρι και τραύματα έπειτα από πολυάριθμους καβγάδες. Σε κρίσιμη κατάσταση βρέθηκε μια 20χρονη, αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των εορτασμών στο Frattamaggiore, την επαρχία της Νάπολης. Τρεις αστυνομικοί επίσης τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η δολοφονία δεν συνδέετει με τους πανηγυρισμούς

Ο νομάρχης της Νάπολης, Κλαούντιο Παλόμπα, δήλωσε στην Gazzetta dello Sport ότι «το σχέδιο ασφαλείας, που αναπτύχθηκε για να αποτρέψει τον εκφυλισμό των εορτασμών, λειτούργησε» και πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι και η επιτήρηση των δρόμων «θα συνεχιστούν επίσης την επόμενη Κυριακή, όταν η Νάπολι επιστρέψει στο το γήπεδο κόντρα στη Φιορεντίνα». Ο Παλόμπα είπε ότι η δολοφονία δεν συνδέεται με τους πανηγυρισμούς.

Ο δήμαρχος της Νάπολης, Gaetano Manfredi, επανέλαβε αυτόν τον ισχυρισμό την Παρασκευή (5/5) στο Radio Anch’io. Όπως είπε: «Αυτός ο θάνατος σχετίζεται με δυναμικές που δεν έχουν καμία σχέση με τους εορτασμούς… Ήταν πιθανώς μια διευθέτηση λογαριασμών που εκμεταλλεύτηκε το πάρτι».

Οι προετοιμασίες για το πάρτι ξεκίνησαν στις αρχές Μαρτίου, καθώς η Νάπολι ανέβαινε. Οι γειτονιές σε όλη την πόλη, με τα δικά τους χρήματα έβαλαν στολίδια, γεμίζοντας τους δρόμους με σημαίες και πανό που απεικονίζουν τα μπλε και άσπρα χρώματα της εμφάνισης της ομάδας. Οι καλλιτέχνες τατουάζ έχουν κάνει χρυσές δουλειές καθώς οι οπαδοί της ομάδας ξεχύθηκαν στα στούντιο τους για να τιμήσουν την περίσταση.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές της πόλης, ήταν ανήσυχες για τις συνέπειες των εορτασμών και ανέπτυξαν χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη και το προξενείο των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι «οι αυθόρμητοι εορτασμοί μπορεί να διαρκέσουν πολλές ημέρες» και προειδοποίησε για «βαριά κυκλοφορία ή κλείσιμο δρόμων, σημαντική χρήση πυροτεχνημάτων και κατανάλωση αλκοόλ σε όλη την πόλη». Τα αυτοκίνητα και τα σκούτερ απαγορεύτηκαν επίσης από τις αρχές με την ελπίδα να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια τάξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.