ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κλείστηκε η «χρυσή» συμφωνία για το 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Πάνω από ένα 1,25 δισ. λίρες το κόστος

Ολοκληρώθηκε έπειτα από πάνω από ένα χρόνο συνομιλιών η συμφωνία

Κλείστηκε η «χρυσή» συμφωνία για το 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Πάνω από ένα 1,25 δισ. λίρες το κόστος

Στην εξαγορά μειοψηφικού πακέτου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προχώρησε ο μεγιστάνας των πετροχημικών σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος συμφώνησε να δαπανήσει περίπου 1,25 δισ. λίρες (1,44 δισ. ευρώ) για να αποκτήσει το 25% του συλλόγου και τον έλεγχο των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων. Επιπλέον, θα εισφέρει 300 εκατ. Δολάρια (237 εκατ. λίρες) στον σύλλογο για επενδύσεις στις υποδομές του.

Η πρώτη προτεραιότητα του Ράτκλιφ, αναφέρει ο Guardian, πιθανόν θα είναι να αντικαταστήσει τον Ρίτσαρντ Άρνολντ, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο Ζαν-Κλοντ Μπλαν, ο διευθύνων σύμβουλος της Ineos Sport του Ράτκλιφ, είναι το φαβορί για να τον αντικαταστήσει.

Επιπλέον, είναι πιθανό να αναλάβει ρόλο και ο σερ Ντέιβ Μπρέιλσφορντ, ο αθλητικός διευθυντής της Ineos, για να αντικαταστήσει τον Τζον Μούρτοου που είναι διευθυντής ποδοσφαίρου στη Μάντσεστερ. Είναι ο άνθρωπος που είχε φέρει τη βρετανική ποδηλασία στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και του 2012.

Ο Ράτκλιφ επιδίωκε μάλιστα να αγοράσει πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας, που φέτος δεν περνά και τις καλύτερες ώρες της ποδοσφαιρικά. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες, η οικογένεια Γκλέιζερς αρνήθηκαν, και έτσι συμβιβάστηκε με την εξαγορά του ενός τετάρτου.

Εν τω μεταξύ, ο σεΐχης του Κατάρ Τζασίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θανί αποσύρθηκε από τη διαδικασία εξαγοράς αφού δεν προχώρησε η προσφορά του ύψους 5 δισ. λιρών για τη Μάντσεστερ, ανοίγοντας το δρόμο για τη συμφωνία με τον Ράτκλιφ.

Η οικογένεια των Γκλέιζερ είχαν δηλώσει πριν από 13 μήνες ότι «ξεκινούσαν μια διαδικασία για τη διερεύνηση στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων» αλλά αποφάσισαν να μην προβούν σε πλήρη πώληση.

Μετά την εξαγορά οι αδελφοί Άβραμ και Τζόελ Γκλέιζερ, που είναι εκτελεστικοί συμπρόεδροι, δήλωσαν ότι «ο σερ Τζιμ και η Ineos φέρνουν πλούσια εμπορική εμπειρία καθώς και σημαντική οικονομική δέσμευση στον σύλλογο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ράτκλιφ θα ορίσει δύο εκπροσώπους για να ενταχθούν στο διοικητικό συμβούλιο της Γιουνάιτεντ.

Ποιος είναι ο σερ Ράτκλιφ

Ο Ράτκλιφ κατέχει δύο ποδοσφαιρικές ομάδες, τη Νίκαια και τη Λωζάνη, την ποδηλατική ομάδα Ineos Grenadiers και μια ομάδα ιστιοπλοΐας. Στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να αγοράσει την Τσέλσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Βρετανός επιχειρηματίας ίδρυσε και διευθύνει την Ineos, εταιρεία πετροχημικών και fracking (υδραυλικής ρηγμάτωσης, μιας μεθόδου εξόρυξης). Κατείχε διευθυντικές θέσεις στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Γιουβέντους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.