ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λίβερπουλ – Μπενφίκα 3-3: Το «χορταστικό» ματς που έστειλε στα ημιτελικά του Champions League τους «Reds»

Στην βασική ενδεκάδα ο Κώστας Τσιμίκας

Λίβερπουλ – Μπενφίκα 3-3: Το «χορταστικό» ματς που έστειλε στα ημιτελικά του Champions League τους «Reds»

Η Λίβερπουλ έπαιξε όσο χρειαζόταν κόντρα στη Μπενφίκα (3-3) και προκρίθηκε στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αγγλική ομάδα, έχοντας επικρατήσει με 3-1 στο πρώτο δεν δυσκολεύθηκε να πάρει τη νίκη σε ένα γεμάτο «Άνφιλντ». Για τη Λίβερπουλ αγωνίστηκε στη βασική ενδεκάδα ο Κώστας Τσιμίκας.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έκανε μία σπουδαία εμφάνιση. Από τα πόδια του μάλιστα έγιναν οι σέντρες για το πρώτο και το τρίτο γκολ. Η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά.

Η πρώτη απειλή για την άμυνα της Λίβερπουλ ήρθε στο 13ο λεπτό όταν το σουτ του Έβερτον πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Άλισον. Στο 21ο λεπτό η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ.

Ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Κονατέ πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο αμυντικός των «Reds» είχε ανοίξει το σκορ και στο πρώτο ματς.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Ντίας με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει. Στο 30′ ο Φιρμίνο έχασε νέα ευκαιρία για το 2-0.

Δύο λεπτά αργότερα, η Μπενφίκα έφτασε στην ισοφάριση με τον Ράμος. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Λίβερπουλ έχασε νέα ευκαιρία. Ο Φιρμίνο είδε εκτός εστίας τον Βλαχοδήμο, πέταξε την μπάλα στον Ντίας αλλά ο Γκριμάλδο έδιωξε.

Στο 55ο λεπτό η Λίβερπουλ έκανε το 2-1 με τον Φιρμίνο. Μετά από λάθος της άμυνας της Μπενφίκα και του Βλαχοδήμου, ο Ζότα σέντραρε από αριστερά και ο Βραζιλιάνος σκόραρε. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος έκανε 3-1 από εκτέλεση φάουλ του Τσιμίκα. Η Μπενφίκα κατάφερε και μείωσε σε 3-2 με τον Γιάρεμτσουκ μετά από εξαιρετική μπαλιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Πορτογάλοι δεν παράτησαν το ματς και ισοφάρισαν με τον Νούνιες. Θα μπορούσαν μάλιστα να πάρουν και προβάδισμα με τον ίδιο λίγο αργότερα, αλλά ο Άλισον απέκρουσε. Η Μπενφίκα πέτυχε και τέταρτο γκολ στις καθυστερήσεις αλλά ακυρώθηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.