
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φλέρταρε με την ιδέα ενός νέου ξεκινήματος, αλλά τελικά είπε το μεγάλο «ναι» στην παραμονή του στην Αλ Νασρ.
Και όπως όλα δείχνουν, είχε κάθε λόγο να το κάνει υπογράφοντας νέο συμβόλαιο. Όχι μόνο δεν του ζητήθηκε να κάνει… εκπτώσεις, αλλά αντιθέτως συνεχίζει να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του πλανήτη, επιβεβαιώνοντας ότι για κάποιους, τα χρόνια απλώς αυξάνουν την αξία.
Ο μισθός που… κόβει την ανάσα
Σύμφωνα με το γαλλικό RMC, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα εξακολουθήσει να λαμβάνει 200 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο μόνο για τα ποδοσφαιρικά του καθήκοντα, μιας και παίρνει 60 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον από τον σύλλογο για τα εμπορικά του δικαιώματα. Αυτό το ποσό ανάγεται σε 16,7 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα και περίπου 550 χιλιάδες ευρώ την… ημέρα. Έλαβε επίσης μπόνους υπογραφής 30 εκατ. ευρώ.
The Story continues.. 🐐 💛
pic.twitter.com/XV8WoOREeB— AlNassr FC (@AlNassrFC_EN) June 26, 2025
Μοναδικό φαινόμενο στον παγκόσμιο αθλητισμό
Ο Ρονάλντο παραμένει ασυναγώνιστος και στα οικονομικά του αθλήματος. Κανένας εν ενεργεία αθλητής στον κόσμο δεν πλησιάζει τις αποδοχές του. Ο Λιονέλ Μέσι, για παράδειγμα, έχει ετήσιες απολαβές στην Ίντερ Μαϊάμι που μόλις ξεπερνούν τα 17,6 εκατομμύρια ευρώ – δηλαδή, λίγο παραπάνω από τον μηνιαίο μισθό του Ρονάλντο.
Ούτε οι κορυφαίοι του NBA φτάνουν το επίπεδό του. Ο Στεφ Κάρι, με περίπου 140 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, βρίσκεται μακριά από τον Πορτογάλο, ενώ και ο Τάισον Φιούρι με τα 130 εκατομμύρια δεν απειλεί τη χρηματική του πρωτοκαθεδρία.
Όχι μόνο GOAT… αλλά και cash king
Αν ο τίτλος του GOAT (Greatest Of All Time) διχάζει, ένα είναι σίγουρο: στα συμβόλαια, ο Ρονάλντο είναι ο απόλυτος πρωταθλητής. Και αυτή η συμφωνία με την Αλ Νασρ τον καθιερώνει, όχι απλώς ως ποδοσφαιρικό θρύλο, αλλά και ως το πιο εμπορικό και επιδραστικό brand στον παγκόσμιο αθλητισμό.
Το πράγμα ωστόσο, δεν σταματάει εκεί. Το νέο συμβόλαιο του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ακόμα πιο… τρελό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Sun, η υπογραφή του CR7 τού εξασφάλισε όλα από τα παρακάτω:
-Το 15% των μετοχών της Αλ Νασρ
-30 εκατομμύρια ευρώ μπόνους υπογραφής (45 αν μείνει μέχρι το 2027)
-90.000 ευρώ μπόνους για κάθε γκολ
-50.000 ευρώ μπόνους για κάθε ασίστ
-10 εκατομμύρια ευρώ μπόνους κατάκτησης πρωταθλήματος-
-6 εκατομμύρια ευρώ μπόνους για το Χρυσό Παπούτσι στη Saudi Pro League
-8 εκατομμύρια ευρώ μπόνους κατάκτησης του ασιατικού Champions League
-5,5 εκατομμύρια ευρώ έξοδα για το ιδιωτικό του τζετ
-16 άτομα προσωπικό στη βίλα (μεταξύ άλλων τρεις οδηγούς, τέσσερις καμαριέρες, δύο σεφ, τρεις κηπουρούς και τέσσερις σεκιούριτι)
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.