Μουντιάλ 2022: Στον ημιτελικό η Γαλλία που σε ένα ματς «θρίλερ» επικράτησε της Αγγλίας με 2-1 – Μοιραίος παίκτης ο Κέιν

Η Γαλλία στον ημιτελικό και θα παίξει με το Μαρόκο!

Μουντιάλ 2022: Στον ημιτελικό η Γαλλία που σε ένα ματς «θρίλερ» επικράτησε της Αγγλίας με 2-1 – Μοιραίος παίκτης ο Κέιν

Αγγλία και Γαλλία διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Μουντιάλ του Κατάρ με το ματς να κλείνει τελικά στην γαλλική πλευρά και τα “λιοντάρια” να πηγαίνουν σπίτι τους.

Έτσι την προσπάθεια υπεράσπισης του στέμματος της θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει η Γαλλία, καθώς επιβλήθηκε με 2-1 της Αγγλίας στο «Al Bayt Stadium» της πόλης Αλ Κορ κι έτσι πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκεί θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το θαυματουργό Μαρόκο, το οποίο νωρίτερα, χάρη σε γκολ του Ελ Νεσιρί, πέτυχε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Πορτογαλίας, γράφοντας ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που προκρίνεται στους «4» της διοργάνωσης.

Οι «τρικολόρ» άνοιξαν το σκορ στο 17ο λεπτό με έναν «κεραυνό» του Τσουαμενί έξω από την περιοχή, που αιφνιδίασε τον Πίκφορντ, ο οποίος, παρά την προσπάθειά του να αποκρούσει, είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Στο 52ο λεπτό ο Σάκα ανετράπη από τον Τσουαμενί μέσα στην περιοχή των Γάλλων και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ των Άγγλων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κέιν, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα νίκησε τον συμπαίκτη του στην Τότεναμ, Γιορίς, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με αυτό το γκολ ο Άγγλος διεθνής φορ έφτασε τα 53 τέρματα με το εθνόσημο, πιάνοντας τον Ρούνεϊ στην πρώτη θέση των σκόρερ των «τριών λιονταριών».

Στο 70ο λεπτό η ομάδα του Σαουθγκέιτ «άγγιξε» την ολική ανατροπή, όταν ο Μαγκουάιρ  έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και να φεύγει άουτ!

Επτά λεπτά αργότερα η Γαλλία, κόντρα στη ροή του αγώνα επανέκτησε το προβάδισμα με τον Ζιρού να πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των Άγγλων, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πίκφορντ, αφού πρώτα αυτή κόντραρε στον Μαγκουάιρ.

Στο 81′ ο Ερναντές σπρώχνει τον Μάουντ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής, αφού τσέκαρε και ο ίδιος τη φάση στο VAR, καταλόγισε και δεύτερο πέναλτι υπέρ της ομάδας του Σαουθγκέιτ.

Πάντως ο Κέιν, που έστησε και πάλι την μπάλα στην άσπρη βούλα, σούταρε ψηλά άουτ, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την ευκαιρία για να γίνει το 2-2.

Αγγλία-Γαλλία 1-2

Γκολ: 17′ Τσουαμενί (Γαλλία), 54′ πεν. Kέιν (Αγγλία), 78′ Ζιρού (Γαλλία)

Κίτρινες: Γκριζμάν (Γαλλία), Ερναντές (Γαλλία), Μαγκουάιρ (Αγγλία)

Κόκκινες:

Δοκάρια: 70′ Μαγκουάιρ (Αγγλία)

Αγγλία: Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Χέντερσον (79′ Μάουντ), Ράις, Μπέλιγχαμ – Σάκα (79′ Στέρλινγκ), Φόντεν, Κέιν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γαλλία: Γιορίς – Τεό Ερναντέζ, Ουπαμεκανό, Βαράν, Kουντέ – Ραμπιό, Τσουαμενί, Γκριζμάν – Εμπαπέ, Ζιρού, Ντεμπελέ (79′ Κομάν)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.