ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μουντιάλ 2022: Αυστηρότερες ποινές σε παίκτες και προπονητές

Από τρεις σε δύο θα μειωθούν οι κίτρινες κάρτες που οδηγούν σε τιμωρία μίας αγωνιστικής

Μουντιάλ 2022: Αυστηρότερες ποινές σε παίκτες και προπονητές

Νέοι κανονισμοί, σχετικά με τις τιμωρίες παικτών και προπονητών που θα αντικρίσουν κίτρινες και κόκκινες κάρτες, θα εισαχθούν στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Σε πρόσφατο δημοσίευμά της, η εφημερίδα της Βαρκελώνης «Mundo Deportivo», τόνισε ορισμένες λεπτομέρειες αναφορικά με τις… τιμωρίες που θα δέχονται οι παίκτες σύμφωνα με το σημείο 4 του άρθρου 9 των κανονισμών της FIFA για το Μουντιάλ.

Πιο συγκεκριμένα οι κίτρινες κάρτες που έχουν συνέπεια στο να χάσει ένας παίκτης αγώνα έχουν μειωθεί από τρεις σε δύο, γεγονός που σημαίνει ότι «αν ένας παίκτης ή προπονητής λάβει δύο κίτρινες κάρτες σε δύο διαφορετικά παιχνίδια, θα αποκλείεται αυτόματα από τον επόμενο αγώνα της ομάδας του», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θα ισχύει για όσες ομάδες φτάσουν στα ημιτελικά, αφού όλοι -παίκτες και προπονητές- θα είναι «καθαροί» στο τέλος των προημιτελικών.

Η FIFA τόνισε επίσης ότι «αν ένας παίκτης ή προπονητής τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα, θα αποκλειστεί αυτόματα από τον επόμενο αγώνα της ομάδας του. Επιπλέον, ενδέχεται να επιβληθούν πρόσθετες κυρώσεις σε αυτή την περίπτωση».

Αυτή η κίνηση γίνεται για να «περιοριστεί» το επικίνδυνο παιχνίδι, ώστε οι παίκτες να είναι πιο προσεκτικοί στα μαρκαρίσματά τους και οι προπονητές πιο… μαζεμένοι στις αντιδράσεις τους κατά την συνομιλία με τον διαιτητή ή τον αντίπαλο προπονητή.

Οι παίκτες των εθνικών ομάδων βρίσκονται μαζί με τους συμπαίκτες τους για τι τελευταίες επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις πριν από το Μουντιάλ, με τις ομάδες της Ευρώπης να διαγωνίζονται στο UEFA Nations League.

Έπειτα οι παίκτες θα επιστρέψουν στους συλλόγους τους για να ολοκληρώσουν το… πρώτο μισό της σεζόν, στα αντίστοιχα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις της UEFA (Champions, Europa, Conference League).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι στις 20 Νοεμβρίου τα βλέμματα του φίλαθλου κοινού θα στραφούν στο Κατάρ και πιο συγκεκριμένα στο «Al Bayt Stadium» όπου η οικοδέσποινα χώρα θα αντιμετωπίσει το Εκουαδόρ στην πρεμιέρα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης σε εθνικό επίπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.