ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μουντιάλ 2022: Κροατία και Μαρόκο «παλεύουν» σήμερα για την 3η θέση

Στις 17:00 ο τελικός της... παρηγοριάς

Μουντιάλ 2022: Κροατία και Μαρόκο «παλεύουν» σήμερα για την 3η θέση

Η Κροατία και το Μαρόκο ηττήθηκαν από την Αργεντινή και τη Γαλλία αντίστοιχα στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θέλουν να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο την ήδη επιτυχημένη πορεία τους στα γήπεδα του Κατάρ στις 17:00 στο «Καλίφα» στη Ντόχα (ANT1 και ANT1+) στον μικρό τελικό.

Για τους Αφρικανούς το ότι βρίσκονται στον τελικό της… παρηγοριάς – όπως συνηθίζεται να αποκαλείται – και διεκδικούν την 3η θέση του Μουντιάλ είναι ήδη μια μεγάλη νίκη, καθώς είναι η πρώτη ομάδα από την δεύτερη μεγαλύτερη ήπειρο του πλανήτη που καταφέρνει να φτάσει τόσο ψηλά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από την άλλη οι Κροάτες που έχουν ήδη βρεθεί στην 2η θέση το 2018 στη Ρωσία όταν και ηττήθηκαν στον τελικό από τη Γαλλία με 4-2, θα επιθυμούσαν να αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση από την 1η θέση στον «τελευταίο χορό» του 37χρονου πλέον Λούκα Μόντριτς με το εθνόσημο σε Μουντιάλ. Ωστόσο τους στέρησε αυτή τη δυνατότητα η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έκανε ότι περνούσε από τα πόδια του για να βρίσκεται αυτός στον τελικό της Κυριακής και να πει το δικό του «αντίο» στα Παγκόσμια Κύπελλα έχοντας κατακτήσει το πρώτο του.

Τόσο ο Βαλίντ Ρεγκραγκί, όσο κι ο Ζλάτκο Ντάλιτς περιμένουν ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι απ’ το 0-0 της πρεμιέρας τους στο τουρνουά.

Ο 47χρονος Γαλλομαροκινός τεχνικός δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις πολύτιμες υπηρεσίες του αρχηγού και ηγέτη της ομάδας Ρομέιν Σαΐς, ο οποίος μπήκε κι έπαιξε τραυματίας στον ημιτελικό με τους Γάλλους, αλλά δεν… άντεξε τους πόνους στο μηρό του κι αντικαταστάθηκε, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Ναϊέφ Αγκουέρ στο κέντρο της άμυνας, αλλά και του αριστερού μπακ της Μπάγερν Μονάχου, Νουσαΐρ Μαζραουί.

Ο 56χρονος Κροάτης τεχνικός θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους «λαβωμένους» Γιόσκο Γκβάρντιολ και Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, οι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν με τίποτα τον μικρό τελικό.

Εκτός απ’ την προ 24 ημερών συνάντησή τους, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν. Το 1996 έπαιξαν στον ημιτελικό του «King Hassan II International Cup», όπου έμειναν στο ισόπαλο 2-2, με τους Κροάτες να επικρατούν ακολούθως 7-6 στα πέναλτι.

Διαιτητής του μικρού τελικού θα είναι ο Αμπντουλραχμάν Αλ Γιασίμ από το Κατάρ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ταλέμπ Αλ Μαρί, Σαούντ Αλμακαλέχ και 4ο τον Βραζιλιάνο Ράφαελ Κλάους, ενώ στο VAR θα βρίσκονται ο Χιλιανός Χούλιο Μπασκουνάν και AVAR ορίστηκε ο Ολλανδός Πολ Φαν Μπέκελ. Στο offside VAR θα είναι ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Πιρές και βοηθός του ο Αμερικανός, Αρμάντο Βιγιαρεάλ.

Ο δρόμος Κροατίας και Μαρόκου προς τον μικρό τελικό

Φάση των ομίλων

1η αγωνιστική
Μαρόκο-Κροατία 0-0 (6ος όμιλος)

2η αγωνιστική
Βέλγιο-Μαρόκο 0-2 (6ος όμιλος)

Κροατία-Καναδάς 4-1 (6ος όμιλος)

3η αγωνιστική
Καναδάς-Μαρόκο 1-2 (6ος όμιλος)

Κροατία-Βέλγιο 0-0 (6ος όμιλος)

Φάση των «16»
Ιαπωνία-Κροατία 1-3 πέν. (1-1 κ.α., παρ.)

Μαρόκο-Ισπανία 3-0 πέν. (0-0 κ.α., παρ.)

Προημιτελικά

Κροατία-Βραζιλία 4-2 πέν. (0-0 κ.α., 1-1 παρ.)

Μαρόκο-Πορτογαλία 1-0

Ημιτελικά

Αργεντινή-Κροατία 3-0

Γαλλία-Μαρόκο 2-0

Μικρός τελικός

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
17:00 Κροατία-Μαρόκο, Διεθνές Στάδιο Khalifa – ΑΝΤ1

Τελικός

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
17:00 Αργεντινή-Γαλλία, Στάδιο Lusail – ΑΝΤ1.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.