ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μουντιάλ 2022: Με το «δεξί» Αγγλία και Ολλανδία και «μοιρασιά» για Ουαλία-ΗΠΑ

Τα «Λιοντάρια» συνέτριψαν με 6-2 το Ιράν

Μουντιάλ 2022: Με το «δεξί» Αγγλία και Ολλανδία και «μοιρασιά» για Ουαλία-ΗΠΑ

Τρείς αγώνες είχε το πρόγραμμα της Δευτέρας (21/11) με τους οποίους ολοκληρώθηκε και η 1η αγωνιστική των ομίλων Α και Β του Μουντιάλ 2022.

Η Ολλανδία μπορεί να αγχώθηκε και να χρειάστηκε τον…πρωτάρη τερματοφύλακα, Αντριέ Νόπερτ, όμως έκανε με το «δεξί» την πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς επικράτησε με 2-0 της μαχητικής Σενεγάλης, η οποία απέδειξε πως μπορεί να είναι ανταγωνιστική ακόμα και χωρίς τον Σαντιό Μανέ. Έκοψε τον «Γόρδιο Δεσμό» στο ντεμπούτο του σε Μουντιάλ ο ασταμάτητος Γκάκπο (84′) και ο Κλάασεν (90+9′) διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Έπαιξε βασικός και έκανε εξαιρετική εμφάνιση ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Παπέ Αμπού Σισέ.

Με τη νέα γενιά να δείχνει το δρόμο και να σκορπά ελπίδα για μεγαλεία, η Αγγλία παρέσυρε με το εκκωφαντικό 6-2 το Ιράν των βασικών Χατζισαφί – Μοχαμάντι για μια ονειρική πρεμιέρα. Δύο γκολ πέτυχε για τους Άγγλους ο Σάκα (43΄, 62΄) κι από ένα οι Μπέλιγχαμ (35΄), Στέρλινγκ (45+1΄), Ράσφορντ (71΄) Γκρίλις (90΄), ενώ τα δυο γκολ των Ιρανών σημείωσε ο Μεχντί Ταρεμί της Πόρτο (65′ και 90’+13 με πέναλτι).

Μπορεί να βγάζει το ψωμί του στις ΗΠΑ και στο MLS αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε στο να στερήσει το τρίποντο από τους Αμερικανούς. Ο Γκάρεθ Μπέιλ κέρδισε και εκτέλεσε πέναλτι στο 82′ του αγώνα της Ουαλίας με τις ΗΠΑ για την πρεμιέρα του Β’ ομίλου του Μουντιάλ του Κατάρ και έδωσε στη χώρα του τον πρώτο βαθμό στο τουρνουά μετά από το 1958! Ο Γουεά είχε ανοίξει το σκορ στο 36′

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1ος όμιλος

ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΓΚΟΛ Β.
Ισημερινός 1 2-0 3
Ολλανδία 1 2-0 3
Σενεγάλη 1 0-2 0
Κατάρ 1 0-2 0

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

2ος όμιλος
ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΓΚΟΛ Β.
Αγγλία 1 6-2 3
ΗΠΑ 1 1-1 1
Ουαλία 1 1-1 1
Ιράν 1 2-6 0

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.