ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μουντιάλ 2022: Οι δύο ομάδες που πήραν τα περισσότερα χρήματα από την FIFA για τους παίκτες τους

Από τη χώρα μας το μεγαλύτερο χρηματικό πόσο έλαβε η ΑΕΚ

Μουντιάλ 2022: Οι δύο ομάδες που πήραν τα περισσότερα χρήματα από την FIFA για τους παίκτες τους

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ FIFA και Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων, συνολικά 440 clubs θα λάβουν 209 εκατομμύρια δολάρια επειδή «δάνεισαν» 837 παίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η Μάντσεστερ Σίτι προηγείται με 4.596.445 δολάρια, ακολουθούμενη από την Μπαρτσελόνα με 4.538.955 δολάρια.

Η Μπάγερν Μονάχου είναι η τρίτη ομάδα με 4.331.809.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ακολουθεί τις ομάδες στο βάθρο με 3.836.302 εκατομμύρια.

Η PSG , εν τω μεταξύ, έφτασε τα 3.835.389. Η παρουσία του Άγιαξ ξεχωρίζει με 3,4. Η Τσέλσι είναι δεύτερη στην Premier με 3.255.016 .

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η τρίτη ισπανική ομάδα με 3.232.203. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γιούβε συμπληρώνουν το “top 10” λαμβάνοντας λίγο πάνω από τρία εκατομμύρια.

Η Ρίβερ Πλέιτ είναι η πρώτη ομάδα της Νότιας Αμερικής με 1,2, ενώ η Φλαμένγκο παραμένει στα 800.000 δολάρια.

Η αγγλική ομοσπονδία σαρώνει με 46 συλλόγους και 37 εκατομμύρια. Η ισπανική έμεινε σε 33 συλλόγους και 24 εκατομμύρια, τα οποία είναι αυτά που θα μοιραστούν στους συλλόγους.

Συνολικά, 440 σύλλογοι από 51 ομοσπονδίες-μέλη και τις έξι συνομοσπονδίες θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα ενίσχυσης συλλόγων μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από την ECA.

Οι φορείς θα λάβουν ένα ποσοστό των εσόδων που αντιστοιχούν στις μεταγραφές παικτών για να συμμετάσχουν στην τελική φάση που πραγματοποιήθηκε στο Κατάρ. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνονται τα οφέλη που φέρνει η κορυφαία διοργάνωση της FIFA στο ποδόσφαιρο των συλλόγων, καθώς και ο θεμελιώδης ρόλος που διαδραματίζουν οι σύλλογοι στην ανάπτυξη και την παραχώρηση των παικτών ώστε να εκπροσωπήσουν τις εθνικές τους ομάδες.

Όσον αφορά στη χώρα μας, η ΕΠΟ «εκπροσωπήθηκε» από οκτώ ομάδες (ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό, Άρη, ΟΦΗ, Λαμία και Ατρόμητο) που έστειλαν παίκτες τους στη διοργάνωση του Κατάρ με την ΑΕΚ να έρχεται πρώτη όσον αφορά στα έσοδα με 891.547 δολάρια και τον Ολυμπιακό να ακολουθεί με 801.206.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.