Μουντιάλ 2026: Η FIFA σκέφτεται να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής

Το 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου είναι σε εξέλιξη

Μουντιάλ 2026: Η FIFA σκέφτεται να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής

Το Μουντιάλ 2022 είναι στα… μισά του δρόμου, ωστόσο για τη FIFA έχει αρχίσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στη Βόρειο Αμερική (ΗΠΑ, Μεξικό, Καναδάς).

Μια επίσης ιστορική διοργάνωση, καθώς για πρώτη φορά θα διεξαχθεί σε τρεις χώρες και από τις 32 ομάδες θα έχουμε 48.

Κι αυτή ακριβώς η αύξηση των χωρών που θα αγωνίζονται στην τελική φάση έχει περιπλέξει τα πράγματα ως προς το σύστημα διεξαγωγής με τη FIFA αρχικά να προσανατολίζονταν στο να δημιουργηθούν 16 όμιλοι των τριών ομάδων και να προκρίνεται στα νοκ άουτ μόνο ο πρώτος…

Ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διεθνή ομοσπονδία έχουν αλλάξει άποψη και πλέον επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό με τους 12 ομίλους των 4 ομάδων όπου την πρόκριση στη φάση των «νοκ άουτ» θα παίρνουν οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο, στις οποίες θα προστεθούν οι οκτώ καλύτερες τρίτες ομάδες από τα 12 γκρουπ (το ίδιο σύστημα που υιοθετήθηκε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 24 ομάδων) για να… συμπληρωθούν οι 32.

Έτσι θα χρειαστούν 104 αγώνες -από 64 που διεξάγονται τώρα- και το τουρνουά θα έπρεπε να διαρκέσει λίγες μέρες ακόμη, μια επιλογή που δεν θα ήταν… ανεπιθύμητη για τους χορηγούς και κατά συνέπεια για τη FIFA.

Όμως, σε αυτό το τελευταίο σημείο αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις από τους συλλόγους, οι οποίοι θα έχουν παίκτες μακριά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και επίσης πιο κουρασμένους, δεδομένου ότι όποιος φτάσει στον τελικό θα δώσει οκτώ αγώνες, αντί για τους… κλασικούς επτά.

Οποιαδήποτε επίσημη απόφαση για το θέμα αυτό θα ληφθεί μετά τις συνομιλίες που θα γίνουν τους επόμενους μήνες. Και αυτό γιατί έχουν ήδη εκφραστεί αμφιβολίες για τους ομίλους των τριών ομάδων, αφού ο τρίτος αγώνας θα μπορούσε να έχει χάσει το νόημά του, εάν οι ομάδες που προκρίνονται είναι ήδη γνωστές μετά τις πρώτες δύο αναμετρήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ οι όμιλοι των τεσσάρων, όπως επιβεβαιώθηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, είναι πολύ πιο… «σφικτοί», δεδομένου ότι κρίνονται την τελευταία αγωνιστική, ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις, και οι τέσσερις ομάδες έχουν ακόμη πιθανότητες να περάσουν στον επόμενο γύρο ή να αποκλειστούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.