Μουντιάλ: 3η στον κόσμο η Κροατία που «λύγισε» το «μαχητικό» Μαρόκο (2-1) (upd)

Το Μαρόκο συγκίνησε και πάλι με το πάθος του, αλλά η Κροατία πήρε την 3η θέση στον κόσμο

Μουντιάλ: 3η στον κόσμο η Κροατία που «λύγισε» το «μαχητικό» Μαρόκο (2-1) (upd)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 18:59). Μετά τη 2η θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας, η Κροατία με το 2-1 επί του Μαρόκου τερματίζει στην 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Τα φανταστικά τέρματα των Γιόσκο Γκβάρντιολ και Μίσλαβ Όρσιτς έδωσαν τη νίκη στους Ευρωπαίους απέναντι στην καλύτερη αφρικανική ομάδα στην ιστορία των τουρνουά, που περιορίστηκε στο γκολ του Ασράφ Νταρί και σε ακόμα μία καλή εμφάνιση.

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς παρέταξε μία ενδεκάδα με ορισμένους αναπληρωματικούς είτε αναγκαστικά, όπως στην περίπτωση του Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς, είτε κατ’ επιλογή, για το 3-5-2 που προτίμησε για τον αγώνα. Ο Γουαλίντ Ρεγκραγκί έκανε τις αναγκαστικές αλλαγές στην άμυνα λόγω των τραυματισμών που αντιμετωπίζει εδώ και τρία παιχνίδια και επέλεξε τον 18χρονο Μπιλάλ ελ Κανούς, το νεαρότερο Μαροκινό στην ιστορία των Μουντιάλ.

Οι Κροάτες μπήκαν πιο δυνατά, ίσως επειδή οι Αφρικανοί έμοιαζαν ασυνήθιστα μουδιασμένοι και διστακτικοί. Αυτό τους κράτησε πίσω (και σε μία περίπτωση ο Γιασίν Μπόνο παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ) και με μία υπέροχη συνεργασία σε εκτέλεση φάουλ στο 7′, ο Γιόσκο Γκβάρντιολ πέτυχε γκολ με φανταστική κεφαλιά. Η χαρά κράτησε μόλις δύο λεπτά, αφού ο Ασράφ Νταρί με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-1.

Το γκολ άνοιξε την… όρεξη των Μαροκινών, που ανέβασαν στροφές, κυρίως χάρη στον Ασράφ Χακιμί από δεξιά και τον Χακίμ Ζιγές. Το παιχνίδι είχε καλό τέμπο και απλώθηκε σε ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο. Ο Μπόνο και ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς είχαν αρκετές… ενοχλήσεις, όμως ο Μαροκινός ήταν αυτός που θα έπρεπε να τα βάλει με τις περισσότερες εύστοχες τελικές. Σε μία τέτοια φαλτσαριστή από τον Μίσλαβ Όρσιτς στο 42′ δεν κατάφερε να αποτρέψει το 2-1 για τους Κροάτες.

Το 2ο μέρος άρχισε με αλλαγή για το Μαρόκο, με τον Ιλίας Σαΐρ να παίρνει θέση στη μεσαία γραμμή, αλλά την Κροατία να μπαίνει με μεγαλύτερη διάθεση στον αγώνα και να χάνει ευκαιρίες, πρώτα με τον Όρσιτς και κατόπιν έπειτα από διαδοχικά λάθη στην άμυνα του Μαρόκου.

Τρεις τραυματισμοί, του Αντρέι Κράμαριτς για την Κροατία και των Νταρί και Τζαγουάντ ελ Γιαμίκ για το Μαρόκο, σε συνδυασμό με τις πολλές αλλαγές των δύο προπονητών, διέκοψαν την ορμή των Κροατών, με το Μαρόκο να ανακάμπτει και να πλησιάζει κι αυτό στην αντίπαλη περιοχή.

Πολλές καθαρές ευκαιρίες δεν υπήρξαν όμως (εξαίρεση ένα τετ α τετ του Γιουσεφ εν Νεσίρι που απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς), παρότι η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω. Αντιθέτως, υπήρξαν φωνές για πέναλτι εκατέρωθεν, όμως διαιτητής και VAR δεν οδήγησαν τον αγώνα στη βούλα. Ο Σοφιάν Άμραμπάτ ως στόπερ έπειτα από τους τραυματισμούς του Μαρόκου ήταν ασταμάτητος κι εκεί, οι χώροι που άφησαν οι Αφρικανοί ψάχνοντας την ισοφάριση δεν έτυχαν εκμετάλλευσης κι έτσι το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Όρσιτς (90+5′ Γιάκιτς), Μάγερ (66′ Πάσαλιτς), Μόντριτς, Κόβατσιτς, Πέρισιτς, Λιβάγια (66′ Πέτκοβιτς), Κράμαριτς (61′ Βλάσιτς)

ΜΑΡΟΚΟ: Μπόνο, Χακίμι, Νταρί (64′ Μπενούν), Ελ Γιαμίκ (68′ Αμαλάχ), Ατιάτ Αλάχ, Σαμπιρί (46′ Σαΐρ), Αμραμπάτ, Ελ Κανούς (56′ Ουναχί), Ζιγές, Εν Νεσιρί, Μπουφάλ (64′ Ζαρουρί)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.