Xαχαχα! Αρνήθηκαν λέει να δώσουν 200 βλήματα Patriot στους Ουκρανούς! Πού να τα βρουν; Τα έχουν μοιράσει σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σ.Αραβία! Με το αζημίωτο!

Μουντιάλ: Η Αγγλία «διέλυσε» τη Γαλλία στο πρώτο ημίχρονο και πανηγύρισε την 3η θέση με 6-4

Οι Άγγλοι άντεξαν στην αντεπίθεση των «Τρικολόρ» και πανηγύρισαν τη νίκη σε έναν συγκλονιστικό μικρό τελικό

Μουντιάλ: Η Αγγλία «διέλυσε» τη Γαλλία στο πρώτο ημίχρονο και πανηγύρισε την 3η θέση με 6-4

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο μικρός τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου προσέφερε ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια της διοργάνωσης, με την Αγγλία να επικρατεί της Γαλλίας με το εντυπωσιακό 6-4 και να κατακτά την τρίτη θέση.

Το παιχνίδι είχε ξέφρενο ρυθμό, πολλές ανατροπές στην εικόνα του και συνολικά δέκα γκολ, με τους Άγγλους να κυριαρχούν στο πρώτο ημίχρονο και τους Γάλλους να επιστρέφουν δυναμικά μετά την ανάπαυλα, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μπήκε αποφασισμένη από το πρώτο λεπτό. Ο Ράις άνοιξε το σκορ μόλις στο 3′, ενώ ο Κόνσα διπλασίασε τα τέρματα της Αγγλίας στο 18′.

Ο Σάκα ανέλαβε στη συνέχεια δράση, πετυχαίνοντας δύο ακόμη γκολ πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με το εντυπωσιακό 4-0.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο. Η Γαλλία ανέβασε την απόδοσή της και με πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Μπαπέ άρχισε να μειώνει τη διαφορά.

Ο αρχηγός των «Τρικολόρ» βρήκε δίχτυα δύο φορές, ενώ μοίρασε και ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του σε μια μεγάλη προσπάθεια επιστροφής.

Οι Γάλλοι έφτασαν να μειώσουν σε 4-3 και στη συνέχεια σε 5-4 στις καθυστερήσεις, όμως η Αγγλία είχε πάντα την απάντηση.

Ο Σάκα ολοκλήρωσε την κορυφαία εμφάνισή του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για το χατ-τρικ και το 5-3, ενώ ο Μπέλιγχαμ διαμόρφωσε το τελικό 6-4 λίγο πριν από το τελευταίο σφύριγμα.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος σημείωσε τρία γκολ και οδήγησε την Αγγλία στην κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Από την πλευρά της Γαλλίας, ο Κιλιάν Μπαπέ συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στη διοργάνωση, πετυχαίνοντας δύο ακόμη τέρματα.

Με αυτά έφτασε τα 10 γκολ στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και τα 22 συνολικά στην ιστορία της διοργάνωσης, κατακτώντας την κορυφή και στις δύο σχετικές λίστες.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

Γαλλία: Μενιάν – Γκουστό (90+1′ Κουντέ), Κονατέ (46′ Ουπαμεκανό), Λακρουά, Ερναντέζ (46′ Ντιν) – Ζαΐρ-Εμερί, Ραμπιό – Ολίσε, Σερκί (46′ Ντεμπελέ), Ντουέ (46′ Μπαρκολά) – Μπαπέ

Αγγλία: Χέντερσον – Κουάνσα (83′ Τζέιμς), Κόνσα, Γκουέχι (90+3′ Τσάλομπα), Σπενς – Ράις – Σάκα, Έζε (79′ Μπέλιγχαμ), Ρότζερς, Ράσφορντ (46′ Γουότκινς) – Τόνι (79′ Άντερσον)

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.