ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μουσουλμάνοι κατά Μ.Σαλάχ γιατί ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» – «Μας ντροπιάζεις»

Φωτογραφήθηκε μαζί με την οικογένειά του μπροστά σε χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μουσουλμάνοι κατά Μ.Σαλάχ γιατί ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» – «Μας ντροπιάζεις»

Ο αστέρας της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, επικρίθηκε έντονα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από μουσουλμάνους οπαδούς του μετά την ανάρτηση ενός χριστουγεννιάτικου μηνύματος σήμερα το πρωί.

Ο Αιγύπτιος μουσουλμάνος αστέρας, δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου και συμπεριέλαβε μια λεζάντα στην οποία μεταξύ άλλων μιλάει για τη σύγκρουση που αφορά το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, προτού ευχηθεί στους ακολούθους του στα Social Media «Καλά Χριστούγεννα».

Οι μουσουλμάνοι δεν γιορτάζουν παραδοσιακά τα Χριστούγεννα, αλλά ορισμένοι συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της χριστιανικής γιορτής. Ο Σαλάχ επικρίθηκε από τους οπαδούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πέρυσι, αφού έβγαλε μια φωτογραφία με τον ίδιο, τη σύζυγό και τις κόρες του ποζάροντας μπροστά από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πολλά σχόλια είχε πυροδοτήσει και πέρυσι η ανάρτησή του.

Κάπoιος έγραψε ότι ο Σαλάχ είναι «ντροπή για τον μουσουλμανικό κόσμο», ενώ ένας άλλος δήλωσε ότι είναι «απογοητευμένος» με τον αστέρα της Λίβερπουλ. Ένας άλλος οπαδός έγραψε: «Αυτό είναι τόσο άξεστο Σαλάχ, είσαι μουσουλμάνος όχι χριστιανός. Τα Χριστούγεννα μας είναι τον Απρίλιο, ντροπή σου αδερφέ».

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ στην ανάρτησή του έγραψε: «Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι οικογένειες μαζεύονται και γιορτάζουν. Με τον βάναυσο πόλεμο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή, ειδικά με τον θάνατο και την καταστροφή στη Γάζα, φέτος φτάνουμε στα Χριστούγεννα με πολύ βαριά καρδιά και μοιραζόμαστε τον πόνο αυτών των οικογενειών που θρηνούν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. Σας παρακαλούμε να μην τους ξεχάσετε και να μην συνηθίσετε τον πόνο τους. Καλά Χριστούγεννα».

Ο Σαλάχ είναι αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος μουσουλμάνος αθλητικός αστέρας στον κόσμο χάρη στα κατορθώματά του στο ποδόσφαιρο, σύμφωνα με αγγλικά μέσα. Βρίσκεται και φέτος σε εξαιρετική φόρμα για τη Λίβερπουλ, μετά από ένα καλοκαίρι φημών για πιθανή μετακίνησή του στη Σαουδική Αραβία. Μέχρι σήμερα, έχει πετύχει 16 γκολ και έχει καταγράψει οκτώ ασίστ σε 25 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύντομα πρόκειται να φύγει με την Αίγυπτο για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και μπορεί να χάσει περίπου ένα μήνα μετά το παιχνίδι με τη Νιούκαστλ την Πρωτοχρονιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.