ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο παίκτης που έκανε τη «δολοφονική καρατιά» στο Μουντιάλ του 2010 ανέλαβε πόστο στην Ομοσπονδία Ολλανδίας (βίντεο)

Ο Νάιτζελ ντε Γιονγκ διορίστηκε τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας

Ο παίκτης που έκανε τη «δολοφονική καρατιά» στο Μουντιάλ του 2010 ανέλαβε πόστο στην Ομοσπονδία Ολλανδίας (βίντεο)

Ο Νάιτζελ ντε Γιονγκ πέρασε στην ιστορία του Μουντιάλ με το σοκαριστικότερο τάκλιν στην ιστορία του θεσμού, στον τελικό Ολλανδία – Ισπανία, στον τελικό του 2010.

Ο πρώην Ολλανδός διεθνής διορίστηκε τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, όπως ανακοίνωσε η KNVB.

Οι υποχρεώσεις του περιλαμβάνουν την επίβλεψη των Εθνικών ομάδων της χώρας, ενώ θα είναι επίσης υπεύθυνος για την ανάπτυξη και την εφαρμογή της ποδοσφαιρικής/τεχνικής πολιτικής στους συλλόγους σε όλη τη χώρα.

«Θέλω να βοηθήσω στη βελτίωση του ολλανδικού ποδοσφαίρου, για άνδρες και γυναίκες», είπε σε δήλωσή του ο Ντε Γιονγκ και: «Η Ολλανδία είχε πάντα τη φιλοδοξία να ανήκει στην παγκόσμια κορυφή. Το ταλέντο που έχουμε σήμερα και η προηγούμενη ιστορία μας δικαιολογούν αυτή τη φιλοδοξία. Η δουλειά απαιτεί συγκεκριμένες γνώσεις και εμπειρία. Στα χρόνια μου ως παίκτης το έχω αποκτήσει σε διάφορους συλλόγους στην Ολλανδία και στο εξωτερικό και μπορώ να το χρησιμοποιήσω τώρα».

Ο 38χρονος είχε 81 συμμετοχές με τη χώρα του, ενώ σε συλλογικό επίπεδο έχει αγωνιστεί σε Άγιαξ, Αμβούργο, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν, Λ.Α, Γκάλαξι και Γαλατασαράι, όντας υπερπολύτιμος για κάθε προπονητή με τον οποίο συνεργάστηκε στην καριέρα του.

Βεβαίως, αυτό για τον οποίο περισσότερο θα τον θυμούνται οι ποδοσφαιρόφιλοι, είναι το τάκλιν πάνω στον Τσάμπι Αλόνσο στο 27ο λεπτό του τελικού στο Μουντιάλ 2010 της Νότιας Αφρικής.

Για το μαρκάρισμα αυτό τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.