Πανδαισία από γκολ στο Champions League: Σκοράρει ασταμάτητα η Σίτι – «Ήρωας» ο Βλαχοδήμος – Νίκες για Τσέλσι-Γιουβέντους

Σούπερ θέαμα επιφύλασσε η χθεσινή αγωνιστική

Πανδαισία από γκολ στο Champions League: Σκοράρει ασταμάτητα η Σίτι – «Ήρωας» ο Βλαχοδήμος – Νίκες για Τσέλσι-Γιουβέντους

O Οδυσσέας Βλαχοδήμος, κράτησε αήττητη τη Μπενφίκα απέναντι στην Παρί ΣΖ (1-1),  o Χάαλαντ σκοράρει ασταμάτητα με την φανέλα της Σίτι (δύο γκολ στο 5-0 επί της Κοπεγχάγης), Τσέλσι και Γιουβέντους έκαναν «ποδαρικό» στις νίκες (3-0 τη Μίλαν και 3-1 την Μακάμπι Χάιφα), στη βραδιά των 28 γκολ του «δεύτερου πιάτου» της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μπορεί να νικήθηκε μια φορά (στο 22′ από το γκολ ποίημα του Λιονέλ Μέσι), αλλά νίκησε σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις τον Αργεντινό και τους συμπαίκτες του, επιτρέποντας στην εξαιρετική Μπενφίκα να μείνει αήττητη και στην κορυφή (ισόβαθμη με την Παρί) του 8ου ομίλου.

Οι Λουζιτανοί ήταν φοβεροί στην εκκίνηση του αγώνα χάνοντας ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, κάτι που έκανε ο Μέσι με μαγικό πλασέ.

Οι Πορτογάλοι όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν λήξει το ημίχρονο με το αυτογκόλ του Ντανίλο και στο δεύτερο ημίχρονο να κρατήσουν το πολύτιμο αποτέλεσμα χάρις στον Βλαχοδήμο, ενώ είχαν κι αυτοί τις ευκαιρίες τους για ένα δεύτερο γκολ.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Γιουβέντους πήρε τους πρώτους της βαθμούς επικρατώντας πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 3-1 της Μακάμπι Χάιφα.

Οι Ισραηλινοί είχαν δύο δοκάρια, αλλά ο Ντι Μαρία μοίρασε τρεις ασίστ, ο Ραμπιό πέτυχε δύο γκολ (ο Βλάχοβιτς το άλλο) κι οι Ιταλοί ανάσαναν.

Για τον 5ο όμιλο, στο άλλο μεγάλο ματς του ομίλου η Τσέλσι επίσης πήρε την πρώτη της νίκη διαλύοντας με 3-0 τη Μίλαν.

Οι μπλε προηγήθηκαν με τον Φοφανά και ουσιαστικά το ματς τελείωσε στη διπλή χαμένη ευκαιρία της Μίλαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο οι Λονδρέζοι ήταν κυρίαρχοι και με τους Ομπαμεγιάνγκ, Τζέιμς ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο.

Στον 6ο όμιλο η Ρεάλ έβαλε δύο γρήγορα γκολ με την Σαχτάρ, έχασε ευκαιρίες και για άλλα, ωστόσο οι Ουκρανοί μείωσαν πριν λήξει το ημίχρονο και στο φινάλε του αγώνα απείλησαν και με ισοφάριση.

Στον 7ο όμιλο ο Έρλινγκ Χάαλαντ συνέχισε να μοιράζει γκολ πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα της Σίτι κόντρα στην Κοπεγχάγη μετά από 32 λεπτά αγώνα. Ο Νορβηγός έφτασε τα 28 γκολ στο Champions League σε 22 εμφανίσεις, ενώ στη φετινή διοργάνωση έχει βρει σε τρία μάτς, πέντε φορές τα αντίπαλα δίχτυα!!!

Στα 22 του χρόνια έγινε ο τρίτος παίκτης που σκοράρει σε κάθε μία από τις πρώτες τρεις εμφανίσεις του στο CL για αγγλικό σύλλογο, μετά τον Μαρουάν Σαμάκ (Άρσεναλ) και Φεράν Τόρες (Μάντσεστερ Σίτι). Επίσης η σημερινή ήταν η 10η φορά που ο Χάαλαντ βρίσκει δίχτυα τουλάχιστον δύο φορές σε αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του κόσμου, επί συνόλου 22 αγώνων που έχει συμμετάσχει.

Ο Χάαλαντ σταμάτησε στα δύο, αλλά η Σίτι μετά τα έξι στη Γιουνάιτεντ σταμάτησε στα πέντε κόντρα στους Δανούς.

Τέλος στη Σεβίλλη η Ντόρτμουντ έκανε… περίπατο καθώς προηγήθηκε στο ημίχρονο με 3-0, για να φτάσει άνετα στο 4-1 με τον Χουλιέν Λοπετέγκι να αποχαιρετά τον πάγκο των Ισπανών με μία ακόμη ήττα.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League:

Αναλυτικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το συνολικό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής και οι βαθμολογίες από τον 5ο έως τον 8ο όμιλο:

5ος όμιλος
1η αγωνιστική
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Τσέλσι 1-0
Σάλτσμπουργκ-Μίλαν 1-1

2η αγωνιστική
Μίλαν-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-1
Τσέλσι-Σάλτσμπουργκ 1-1

3η αγωνιστική
Σάλτσμπουργκ-Ντιναμό Ζ. 1-0 (70΄πεν. Οκαφόρ)
Τσέλσι-Μίλαν 3-0 (24΄ Φοφανά, 56΄ Ομπαμεγιάνγκ, 62΄ Τζέιμς)

Βαθμολογία (σε 2 αγ.)
Σάλτσμπουργκ 5
Τσέλσι 4
Μίλαν 4
Ντινάμο Ζ. 3

6ος όμιλος
1η αγωνιστική
Σέλτικ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3
Λειψία-Σαχτάρ 1-4

2η αγωνιστική
Σαχτάρ-Σέλτικ 1-1
Ρεάλ Μαδρίτης-Λειψία 2-0

3η αγωνιστική
Λειψία-Σέλτικ 3-1 (27΄ Ενκουνκού, 64΄,77΄ Αντρέ Σίλβα – 48΄ Ζότα)
Ρεάλ Μαδρίτης-Σαχτάρ Ντ. 2-1 (13΄ Ροντρίγκο, 22΄ Βινίσιους – 39΄ Ζούμπκοφ)

Βαθμολογία (σε 2 αγ.)
Ρεάλ Μ. 9
Σαχτάρ Ντ. 4
Λειψία 3
Σέλτικ 1

7ος όμιλος
1η αγωνιστική
Μπορούσια Ντ.-Κοπεγχάγη 3-0
Σεβίλη-Μάντσεστρ Σίτι 0-4

2η αγωνιστική
Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ 2-1
Κοπεγχάγη-Σεβίλλη 0-0

3η αγωνιστική
Μάντσεστερ Σίτι-Κοπεγχάγη 5-0 (7΄,32΄ Χάαλαντ, 39΄αυτ. Κοχολάβα, 55΄πεν. Μαχρέζ, 77΄ Άλβαρεζ)
Σεβίλη-Ντόρτμουντ 1-4 (51΄ Εν Νεσιρί – 6΄ Γκερέιρο, 41΄ Μπέλινγχαμ, 43΄ Αντεγέμι, 75΄ Μπραντ)

Βαθμολογία (σε 2 αγ.)
Μάντσεστερ Σ. 9
Ντόρτμουντ 6
Κοπεγχάγη 1
Σεβίλη 1

8ος όμιλος
1η αγωνιστική
Παρί Σεν Ζερμέν-Γιουβέντους 2-1
Μπενφίκα-Μακάμπι Χάιφα 2-0

2η αγωνιστική
Γιουβέντους-Μπενφίκα 1-2
Μακάμπι Χάιφα-Παρί ΣΖ 1-3

3η αγωνιστική
Γιουβέντους-Μακάμπι Χάιφα 3-1
(35΄,83΄ Ραμπιό, 50΄ Βλάχοβιτς – 75΄ Ντέιβιντ)

Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
(41΄αυτ. Ντανίλο – 22΄ Μέσι)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βαθμολογία (σε 2 αγ.)
Μπενφίκα 7
Παρί 7
Γιουβέντους 3
Μακάμπι Χάιφα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.