ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΠΑΟΚ-Χαρτς: Με «τεσσάρα» στους ομίλους του Conference League (upd)

Τα γκολ των Τάισον (2), Τόμας και Κωνσταντέλια, «σφράγισαν» και τυπικά την πρόκριση

ΠΑΟΚ-Χαρτς: Με «τεσσάρα» στους ομίλους του Conference League (upd)

Η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ απέναντι στους Χαρτς απ’ το Εδιμβούργο, είχε φανεί στην Σκωτία. Η νίκη που είχε ως… προίκα ο «δικέφαλος», του έδινε την ασφάλεια.

Η ποιοτική του διαφορά απ’ την αντίπαλό του, έφερε και την άνετη δεύτερη επικράτηση. Στην Τούμπα αυτή τη φορά με το εμφατικό 4-0.

Τα γκολ των Τάισον (2), Τόμας και Κωνσταντέλια, «σφράγισαν» και τυπικά την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League με συνολικό σκορ 6-1 που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Πετυχαίνοντας τρίτη πρόκριση το καλοκαίρι (μετά από Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και Χάιντουκ Σπλιτ), οι Θεσσαλονικείς έφεραν χαμόγελα στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς έγιναν ο τέταρτος εκπρόσωπός μας στη φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το ματς άρχισε με τον ΠΑΟΚ να δείχνει νωρίς τις διαθέσεις του. Στο 9’ η κεφαλιά του Κωνσταντέλια βρήκε τον Κλαρκ σε ετοιμότητα. Τέσσερα λεπτά μετά, η… βολίδα του Βιεϊρίνια σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των Σκωτσέζων. Το 0-0 δεν κράτησε πολύ με την ορμή που είχαν οι Θεσσαλονικείς.

Στο 16’ ο Τάισον εκτέλεσε φάουλ προς τα αριστερά. Το έκανε έξυπνα και πέρασε την μπάλα κάτω απ’ τα πόδια του Σάνκλαντ, μπερδεύοντας και τον Κλαρκ που το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να μαζέψει την μπάλα απ’ τα δίχτυα του. Το 1-0 ήταν γεγονός.

Η Τούμπα συνέχισε να δίνει ορμή στον «δικέφαλο», ο οποίος δεν… χαλάρωσε μετά το γκολ. Έτσι ήρθε και το 2-0 στο 23’. Ο Κωνσταντέλιας βρήκε τον Σβαμπ, αυτός κατέβασε για τον Τόμας με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να κάνει ωραίο γυριστό που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κλαρκ.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν και μόλις στο 33’ επιχείρησαν να απειλήσουν για πρώτη φορά σε αντεπίθεση, χωρίς αποτέλεσμα. Το πρώτο μέρος λοιπόν οδηγήθηκε στην ολοκλήρωσή του με αυτό το 2-0.

H πρώτη ευκαιρία για τους Σκωτσέζους, ήρθε στο 53’. Ο Καχρέιν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει, αλλά το σουτ που δοκίμασε έφυγε άουτ. Δύο λεπτά μετά, από φάουλ του Καχρέιν αυτή τη φορά, ο Σάνκλαντ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Τον… αέρα που πήγε να αποκτήσει η φιλοξενούμενη ομάδα, το «έκοψε» ο ΠΑΟΚ στο 57’. Ο Ζίβκοβιτς πήρε την μπάλα απ’ τον Κοτάρσκι, ο Σέρβος βρήκε τον Κωνσταντέλια κι ο νεαρός άσος έκανε με άνεση το 3-0, τελειώνοντας μια και καλή όχι απλά την πρόκριση αλλά και την υπόθεση νίκη.

Παρά τη χαλάρωση του ρυθμού στο ματς, ο «δικέφαλος» και η ποιοτική του διαφορά έφεραν και τέταρτο γκολ στην κόντρα. Στο 71ο λεπτό σε μια ωραία αντεπίθεση, ο Τόμας έδωσε στον Τάισον, ο Βραζιλιάνος απέφυγε τον αντίπαλό του και πλάσαρε κάτω απ’ τα πόδια τον Κλαρκ για το 4-0!

Τα πάντα στο ματς είχαν κριθεί, για την πρόκριση ούτε λόγος. Οπότε η αναμέτρηση κύλησε… σβηστά μέχρι την ολοκλήρωσή της, με τους φίλους του ΠΑΟΚ να δίνουν το δικό τους πάρτι στην εξέδρα. Αποθεώθηκε τη στιγμή της αντικατάστασής του ο Τάισον, με τον Βραζιλιάνο να κάνει στην αναμέτρηση αυτή κατάθεση ποιότητας και εμπειρίας. Πλέον ο «δικέφαλος» στρέφει την προσοχή του στην κλήρωση των ομίλων του Conference League.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.