ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πελέ: Γιατί δεν έπαιξε ποτέ σε ευρωπαϊκή ομάδα

Ο «βασιλιάς» παρέμεινε στη Σάντος για 19 χρονια

Πελέ: Γιατί δεν έπαιξε ποτέ σε ευρωπαϊκή ομάδα

Ο θρυλικός Πελέ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, γεμίζοντας με θλίψη το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς ένας ήρωας εκατομμυρίων φιλάθλων θα παίζει πλέον μπάλα στον ουρανό.

Ο Πελέ είναι ο απόλυτος ποδοσφαιρικός ήρωας στη Βραζιλία και όχι μόνο. Κατέκτησε τρία Μουντιάλ (1958, 1962, 1970) με την Εθνική Βραζιλίας, όμως αρκετοί ήταν εκείνοι που τον αμφισβήτησαν παρά τους άθλους του με το επιχείρημα πως δεν αγωνίστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκή ομάδα.

Δεδομένα ο συντελεστής δυσκολίας στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης ήταν και είναι υψηλότερος σε σχέση με το πρωτάθλημα της Βραζιλίας, όπου ο Πελέ σάρωσε με τη φανέλα της Σάντος.

Ο Πελέ, όμως, δεν έπαιξε στην Ευρώπη όχι επειδή δεν υπήρχαν προτάσεις από συλλόγους. Ο Βραζιλιάνος «πάνθηρας» παρέμεινε στη Σάντος 19 χρόνια λόγω της μεγάλης του αγάπης για την ομάδα, αλλά και λόγω της απαγόρευσης που ασκούσε η κυβέρνηση της χώρας, μιας και ο πρόεδρός της Ζάνιο Κουάδρος το 1961 τον κήρυξε «εθνικό θησαυρό», για να τον εμποδίσει να φύγει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=WbdgXWzyEdE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.