ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πελέ: Το τελευταίο «αντίο» στον «βασιλιά» του ποδοσφαίρου (Live)

Η Βραζιλία και όλος ο πλανήτης αποχαιρετά τον θρύλο του ποδοσφαίρου

Πελέ: Το τελευταίο «αντίο» στον «βασιλιά» του ποδοσφαίρου (Live)

Το λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος ολοκληρώθηκε και η σορός του «βασιλιά» Πελέ, που έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 82 ετών, σκορπώντας θλίψη σε ολόκληρο τον πλανήτη,  μεταφέρεται στην τελευταία του «κατοικία», συνοδευόμενη από χιλιάδες Βραζιλιάνους.

Ο Πελέ έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (29/12) νικημένος από τον καρκίνο και βύθισε στο πένθος τον παγκόσμιο αθλητισμό, αφού πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα όλων των εποχών. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά γενικά στον αθλητισμό. Κάτι που φάνηκε και από τις πάμπολλες αντιδράσεις που υπήρξαν από ανθρώπους οποιουδήποτε τομέα, μετά την είδηση του θανάτου του.

Το λαϊκό  προσκύνημα στον «βασιλιά»

Η Σάντος άνοιξε τις πόρτες στο γήπεδό της 16.000 θέσεων το πρωί της Δευτέρας και μια σταθερή ροή οπαδών άρχισε να περνάει δίπλα από τη σορό του Πελέ, που βρισκόταν μέσα σε ένα μαύρο φέρετρο στο κέντρο του γηπέδου, καλυμμένο με λουλούδια και ντυμένο με πέπλο. Οι κερκίδες γύρω του ήταν ντυμένες με πανό της αγαπημένη τους ομάδας του και ένα μήνυμα: «Viva o rei» ή «Ζήτω ο βασιλιάς».

Το φέρετρο του Πελέ μεταφέρθηκε από το νεκροτομείο του νοσοκομείου Άλμπερτ Αϊνστάιν υπό αστυνομική συνοδεία νωρίς τη Δευτέρα και τοποθετήθηκε στο κέντρο του γηπέδου για 24 ώρες για να επιτρέψει στους οπαδούς να αποχαιρετήσουν τον «βασιλιά του ποδοσφαίρου».

Έξω από το στάδιο, οπαδοί από όλη τη Βραζιλία και όχι μόνο είχαν παραταχθεί για να αποτίσουν φόρο τιμής, με περισσότερους από 17.000 ανθρώπους να αποχαιρετούν τον Πελέ τις 8 πρώτες ώρες του λαϊκού προσκυνήματος στο «Vila Belmiro Stadium» το γήπεδο της Σάντος, της ομάδας με την οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του και με την οποία κατέκτησε 6 πρωταθλήματα Βραζιλίας και 6 διεθνείς τίτλους (3 Διηπειρωτικά και 3 Κόπα Λιμπερταδόρες), ενώ στις 20 Νοεμβρίου 1969, στην 909η συμμετοχή του σε αγώνα Α’ Κατηγορίας της Βραζιλίας, σημείωσε το 1.000ό τέρμα του.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.