ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Premier League: Υποχρεωτική εκπαίδευση για τη σεξουαλική συναίνεση θα λαμβάνουν όλοι οι παίκτες του πρωταθλήματος

Αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση των κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση επαγγελματιών παικτών η Premier League

Premier League: Υποχρεωτική εκπαίδευση για τη σεξουαλική συναίνεση θα λαμβάνουν όλοι οι παίκτες του πρωταθλήματος

Μέσα σε ένα χρόνο η Premier League έχει δει αρκετούς από τους παίκτες της να κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση, βιασμό ή/και κακοποίηση.

Ως εκ τούτου, ωθούμενη από διάφορες συλλογικότητες που αγωνίζονται κατά της βίας κατά των γυναικών, η αγγλική λίγκα αποφάσισε να δράσει και, σύμφωνα με την The Telegraph, να καταστήσει υποχρεωτική την εκπαίδευση για τη σεξουαλική συναίνεση για όλους τους παίκτες και το προσωπικό του πρωταθλήματος.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό και πολυαναμενόμενο πρώτο βήμα, το οποίο πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση», αντέδρασε η Shaista Aziz, συνδιευθύντρια, των Three Hijabis, μιας από τις ομάδες που συζητούν με την Premier League. «Ωστόσο, χρειαζόμαστε μεγαλύτερη διαφάνεια για το πώς αυτές οι νέες κατευθυντήριες γραμμές θα εφαρμοστούν από τους συλλόγους της Premier League», πρόσθεσε.

Μέχρι τώρα, το αγγλικό πρωτάθλημα διεξήγαγε σεμινάρια για παίκτες ακαδημιών και παίκτες των πρώτων ομάδων, αλλά δεν ήταν υποχρεωτικά για επαγγελματίες παίκτες. Βέβαια δεν είχε ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα από ομάδες που καταπολεμούν τη βία κατά των γυναικών, συμπεριλαμβανομένου αυτού της αυτόματης αναστολής οποιουδήποτε παίκτη συλλαμβάνεται ως ύποπτος για βιασμό.

Η Shaista Aziz επισημαίνει επίσης ότι ενώ οι συζητήσεις με την Premier League ήταν διδακτικές και οδήγησαν σε δράση, η αγγλική ομοσπονδία παρέμεινε « απορριπτική στη συμπεριφορά της». Η FA είπε στη στήλη της στη Telegraph ότι «καταδικάζει έντονα τη βία και την προκατάληψη κάθε είδους» και ενθαρρύνει όποιον είναι θύμα ή μάρτυρας ανάρμοστης συμπεριφοράς να καταθέσει άμεσα στις Αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.