Τελικά η Λευκάδα σε ποιον ανήκει;

Πρώην προπονητής μίλησε για την εμπειρία του όταν νόσησε με χανταϊό το 2012: «Παραλίγο να πεθάνω»

Πέρασε δύο εβδομάδες σε ΜΕΘ

Πρώην προπονητής μίλησε για την εμπειρία του όταν νόσησε με χανταϊό το 2012: «Παραλίγο να πεθάνω»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο πρώην προπονητής της Σαουθάμπτον Ραλφ Χασενχούτλ, μίλησε για την εμπειρία του με τον χανταϊό όταν νόσησε το 2012 την περίοδο που καθόταν στον πάγκο της γερμανικής Άαλεν.

Ο Χασενχούτλ μιλώντας στην Mirror για την εμπειρία του όταν είχε νοσήσει με χανταϊό.

«Πήγα για ύπνο και τότε ξεκίνησε ο πόνος στο κεφάλι μου», εξήγησε και συνέχισε:

«Ένιωθα σαν να υπάρχει μια βελόνα στο κεφάλι μου. Μετά άρχισα να έχω έντονους πόνους στην πλάτη. Ήταν σαν να είχα ένα μαχαίρι στην πλάτη».

Οι γιατροί ενημέρωσαν τον Χασενχούτλ, ο οποίος πέρασε δύο εβδομάδες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ότι οι πόνοι οφείλονταν στο γεγονός πως το συκώτι και τα νεφρά του είχαν διογκωθεί λόγω του ιού, ασκώντας πίεση σε άλλα όργανα.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ήμουν εκτός δράσης για πολύ καιρό και δεν ήξερα πότε θα επιστρέψω. Ο χτύπος της καρδιάς μου με ξυπνούσε, ήταν τόσο έντονος που ένιωθα απλώς ένα δυνατό “χτύπημα” στο στήθος μου».

Ο πρώην προπονητής της Σάουθαμπτον ανέφερε επίσης πως οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως δεν υπήρχε κάποιο εμβόλιο ή ενδεδειγμένη θεραπεία.

«Πρέπει να περιμένεις μέχρι να δημιουργήσει ο οργανισμός σου αντισώματα και μετά απλώς να ελπίζεις ότι θα επιβιώσεις. Ήταν απλώς ένα παιχνίδι αναμονής. Προσπαθούσα να διώξω τις κακές σκέψεις, γιατί ένιωθα νέος, υγιής και δυνατός. Σκεφτόμουν: “Γιατί να πεθάνω από έναν ιό;”», είπε χαρακτηριστικά.

Ο χανταϊός είναι μια ομάδα ιών που μεταδίδονται από τρωκτικά, όπως ποντίκια και αρουραίους, και συνήθως μεταφέρεται σε ανθρώπους μέσω επαφής με τα περιττώματα ή τα ούρα τους.

Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, αν και αυτό είναι σπάνιο, ενώ είναι απίθανο να κολλήσει κανείς σε δημόσιους χώρους.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, κόπωση, πόνο στο στομάχι, δύσπνοια και εμετό.

Ο ιός προκαλεί αυτή τη στιγμή παγκόσμια ανησυχία, έπειτα από ύποπτη έξαρση πάνω στο ολλανδικό κρουαζιερόπλοιο MV Hondius.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.