ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προκριματικά Euro 2024: H Eλλάδα αντιμετωπίζει σήμερα την Ολλανδία με την ελπίδα της πρόκρισης

Ένα θετικό αποτέλεσμα θέλει απόψε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην προσπάθεια του να δώσει το «παρών» στο Euro 2024

Προκριματικά Euro 2024: H Eλλάδα αντιμετωπίζει σήμερα την Ολλανδία με την ελπίδα της πρόκρισης

Η Εθνική Ελλάδος παίζει απόψε (21.45, ALPHA, NS PRIME) με τους Ολλανδούς στο Αϊντχόφεν επιζητώντας ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η Ολλανδία είναι η πρώτη ομάδα που αντιμετώπισε η γαλανόλευκη στην ιστορία της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Ήταν 11 Ιουνίου 1980 – όπως αναφέρουν και τα στοιχεία της ΕΠΟ – όταν στη Νάπολη οι Έλληνες παίκτες έπαιρναν το βάπτισμα του πυρός στο Κύπελλο Εθνών, όπως λεγόταν τότε το EURO του 1980. Η Εθνική ηττήθηκε με ένα πέναλτι του Βασίλη Κωνσταντίνου πάνω στον Ντιρκ Νανίνγκα, που μετέτρεψε σε γκολ ο Κις Κιστ.

Συνολικά οι Ελλάδα και Ολλανδία έχουν τεθεί αντιμέτωπες σε εννέα παιχνίδια με την Εθνική να επικρατεί μόνο στο τελευταίο φιλικό πριν από επτά χρόνια, στο οποίο μάλιστα σημείωσε δύο γκολ, περισσότερα από όσα είχε σκοράρει στα οκτώ προηγούμενα, μόλις ένα.

Η εκτίμηση για την 11άδα στο Ολλανδία – Ελλάδα (με τον τραυματία Μπάλντοκ και τον τιμωρημένο Μαυροπάνο να είναι εκτός) σε σχέση με το σύνολο του Πογιέτ θα είναι με: Βλαχοδήμο τέρμα, άμυνα με Τσιμίκα, Ρέτσο, Χατζηδιάκο και Ρότα, κέντρο με Κουρμπέλη, Σιώπη και μπροστά τους Μπακασέτα και μπροστά τους, τους Μάνταλο, Μασούρα και Γιακουμάκη ή Παυλίδη.

Η βαθμολογία στον 2ο όμιλο των προκριματικών του EURO

Γαλλία 12 βαθμοί
Ελλάδα 6 βαθμοί
Ιρλανδία 3 βαθμοί
Ολλανδία 3 βαθμοί
Γιβραλτάρ 0 βαθμοί

Τα αποτελέσματα

1η αγωνιστική

Γιβραλτάρ – 0-3
Γαλλία – Ολλανδία 4-0

2η αγωνιστική

Ολλανδία – Γιβραλτάρ 3-0
Ιρλανδία – Γαλλία 0-1

3η αγωνιστική

Ελλάδα – Ιρλανδία 2-1
Γιβραλτάρ – Γαλλία 0-3

4η αγωνιστική

Γαλλία – Ελλάδα 1-0
Ιρλανδία – Γιβραλτάρ 3-0

Το πρόγραμμα – 5η αγωνιστική

7 Σεπτεμβρίου

21.45: Γαλλία – Ιρλανδία
21.45: Ολλανδία – Ελλάδα

10 Σεπτεμβρίου – 6η αγωνιστική

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

21.45: Ελλάδα – Γιβραλτάρ
21.45: Ιρλανδία – Ολλανδία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.