ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σ.Μαρτσίνιακ για τον τελικό του Μουντιάλ: «Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας που έχω διαιτητεύσει»

«Ο Κιλιάν Μπαπέ είπε ότι ήμασταν σπουδαίοι διαιτητές»

Σ.Μαρτσίνιακ για τον τελικό του Μουντιάλ: «Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας που έχω διαιτητεύσει»

Μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα γεμάτο από εναλλαγές συναισθημάτων η Αργεντινή κατάφερε να επικρατήσει της Γαλλίας στα πέναλτι και να κατακτήσει το Μουντιάλ, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καλείται να κρίνει πολλές… οριακές φάσεις.

Ο Πολωνός διαιτητής, Σίμον Μαρτσίνιακ, έπρεπε να πάρει δύσκολες αποφάσεις εντός μερικών δευτερολέπτων και πολλοί ήταν αυτοί που… παραπονέθηκαν για ορισμένα σημεία της δουλειάς που έκανε το βράδυ του τελικού.

«Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας που έχω διαιτητεύσει ποτέ», παραδέχθηκε μιλώντας στα ΜΜΕ της πατρίδας του ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην συνομιλία που είχε με τον Κιλιάν Εμπαπέ μετά την λήξη της αναμέτρησης.

«Μάλλον ήταν ο παίκτης του αγώνα, αν μπορούμε να το πούμε αυτό για κάποιον που δεν κέρδισε το ματς. Είδα δάκρυα να κυλούν στα μάτια του. Με κοίταξε, είδε ότι μόλις είχα δώσει τα χέρια με τον Ούγκο Λιορίς και έκανε ένα βήμα, οπότε πήγα να τον δω και χαιρετηθήκαμε. Του έδωσα συγχαρητήρια για τον αγώνα του, τον σπουδαίο του αγώνα. Είναι σπουδαίος παίκτης.

Είπε επίσης ότι εμείς, εγώ και οι βοηθοί μου διαιτητές) είχαμε κάνει καλή παρουσία, και μας ευχαρίστησε. Κοίταξε κάτω και με ξάφνιασε λίγο, γιατί ήθελα απλώς να του σφίξω το χέρι. Αυτά όμως είναι συναισθήματα. Τον παρηγόρησα λέγοντάς του ότι λυπάμαι που τελείωσε έτσι, γιατί το ματς ήταν απίστευτο».

Μεγάλη συζήτηση έγινε για το τρίτο γκολ που σημείωσε η εθνική ομάδα της Αργεντινής, καθώς την στιγμή που η μπάλα περνά την γραμμή του τέρματος της Γαλλίας μερικοί αναπληρωματικοί παίκτες της «αλμπισελέστε» πάτησαν εντός του αγωνιστικού χώρου, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει παράβαση. Ο Μαρτσίνιακ τόνισε:

«Τι αντίκτυπο είχαν οι παίκτες που σηκώθηκαν και μπήκαν στο γήπεδο; Υπάρχουν σοβαρές εφημερίδες και εκείνες που αναζητούν θόρυβο. Μου έχουν γράψει φίλοι, σπουδαίοι διαιτητές της Γαλλίας. Η αποδοχή ήταν μεγάλη. Πολλοί επαγγελματίες και ποδοσφαιριστές μάς έχουν στείλει συγχαρητήρια. Ο Κιλιάν Μπαπέ είπε ότι ήμασταν σπουδαίοι διαιτητές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.